Уряд схвалив Концепцію державної цільової програми "Комплексна програма підтримки розвитку українського села на 2006 - 2010 роки"

23 дек, 09:06

Уряд своїм розпорядженням схвалив Концепцію державної цільової програми „Комплексна програма підтримки розвитку українського села на 2006-2010 роки”. Концепція державної цільової програми „Комплексна програма підтримки розвитку українського села на 2006-2010 роки” розроблена на виконання доручення Президента України.
 
Необхідність прийняття даного проекту Програми зумовлена нагальною потребою вирішення широкого кола практичних проблем у сфері АПК, які перешкоджають нормальному розвитку даного сектора економіки України і направлена на формування комплексу основних заходів спрямованих на підвищення ефективності функціонування аграрного сектору економіки, розв’язання соціальних проблем та забезпечення сталого розвитку сільських територій.
 
Основною метою Концепції Програми є реалізація основних напрямів державної політики щодо створення сприятливих умов для розвитку і формування в Україні високоефективного конкурентноспроможного сільськогосподарського виробництва на внутрішньому та зовнішньому ринку і забезпечення продовольчої безпеки держави, створення експортного потенціалу та розвиток сільських територій.
 
Концепція включає детальне та всебічне вивчення ситуації, яка склалась в агропромисловому комплексі України на сучасному етапі його розвитку, висновки та програму дій за основними напрямками розвитку агропромислового комплексу на 2006-2010 роки, яке має бути проведено шляхом удосконалення організаційно-економічних механізмів та посилення державної підтримки функціонування агро продовольчого комплексу та соціальної сфери села.
 
Міністерство аграрної політики у тримісячний строк має розробити та подати Кабінетові Міністрів проект Комплексної програми підтримки розвитку українського села на 2006-2010 роки.
 
Прес-служба Кабінету Міністрів
 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/41647.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua