Підприємництво пропонує поширити програму КУБ на всі банки

06 июн, 13:10

УСПП активно співпрацює із фінансовими установами країни щодо покращення доступу бізнесу до фінансових ресурсів, підтримки мікрокредитування, інноваційних проектів та стартапів. Зокрема, спільно із ПриватБанком реалізовується проект «Україна – країна успішних підприємців».
За неповний 2016 рік програма отримала значні результати. У регіонах України – всього 24 міста – пройшли форуми за участю керівників областей. У Києві та Одесі виділено до 10 млн. грн. для компенсації відсоткових кредитних ставок із місцевих бюджетів, інші держадміністрації запропонували від 1 до 5 млн. у залежності від своїх можливостей.
Наразі така співпраця продовжується. Втім, переконані підприємці, банківські програми підтримки бізнесу, такі як КУБ (Країна Успішного Бізнесу), потрібно поширити на інші фінустанови країни та розробити щось на кшталт загальнонаціональної програми.
Про це йшлося на засіданні Антикризової ради громадських організацій та УСПП в Києві.
«Більше того, ми зараз плануємо вже на основі досвіду, який ми накопичили, вийти з пропозицією до КМУ, щоб ця програма КУБ мала загальнодержавний характер, відкрита для всіх фінансових установ. І, в тому числі, була часткою тієї політики державно-приватного партнерства, яка дуже важлива сьогодні в контексті доступу до ресурсів і створення нових робочих місць», - сказав президент УСПП, голова Антикризової ради Анатолій Кінах.
Проект КУБ створений спеціально для малого і середнього бізнесу та кредитує стартапи, нові ініціативи тощо.  В його рамках вводиться новий напрям – «Інкубатор». Це не лише освітній проект, в його рамках планується індивідуальне менторство успішних бізнесменів, які мають досвід, для передачі його новому поколінню підприємців.
Як розповів представник ПриватБанку Юрій Гусєв, в цьому банк розраховує на підтримку таких авторитетних організацій як УСПП. Також він поінформував, що за 13 місяців роботи платформи КУБ було реалізовано більше 10 тис проектів з різними підприємцями, і це лише початок.
«Дуже часто підприємці не мають навичок для того, щоб якісно підготувати бізнес-план, якісно попрацювати з постачальниками, оцінити ринок і можливості того чи іншого сектору економіки. Для цього і вводиться проект «Інкубатор, - наголосив Ю.Гусєв.
УСПП та Антикризова рада підтримали ці ініціативи та будуть співпрацювати з ПриватБанком і за цим напрямом також. Окрім того, за пропозицією ділового союзу вже до 1 липня буде проведене спеціальне засідання Кабміну та НБУ щодо доступу виробників до кредитних ресурсів.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/415989.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua