Обласні програми здешевлення «теплих» кредитів прийнято в усіх регіонах України

06 июн, 08:41

За ініціативи Держенергоефективності місцева влада продовжила у 2017 році активно розробляти місцеві програми здешевлення «теплих» кредитів. У результаті сьогодні в Україні прийнято 283 такі програми. На реалізацію 121 програми вже виділено фінансування на суму 102 млн грн, що на 30 млн грн перевищує показник 2016 року. Торік на впровадження 109 програм було передбачено 71 млн гривень.
«Показовим є той факт, що нещодавно завершено прийняття регіональних програм. Наразі в усіх регіонах країни є обласні програми додаткової фінансової допомоги населенню та ОСББ на енергоефективні заходи», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
Зокрема, у Київській області у зв’язку із популярністю регіональної програми серед населення було прийнято рішення продовжити її на 2017– 2020 роки та розширити на ОСББ/ЖБК. За умовами програми влада області буде компенсувати населенню 10-15% суми «теплого» кредиту на енергоефективні заходи, а ОСББ та ЖБК - 20%.
«Важливо, що на реалізацію цієї програми виділено 12 млн. грн. Фактично, Київська область посідає друге місце після Львівщини за обсягом коштів, передбачених на регіональну програму», - зауважив С.Савчук.
Голова Агентства підсумував, що наразі програми здешевлення «теплих» кредитів працюють на повну силу у 18 областях. Це означає, що жителі міст та сіл області, які візьмуть участь у програмі «теплих» кредитів, зможуть отримати компенсацію своїх витрат як з державного, так і з обласного бюджетів.
Таким шансом скористалося вже чимало ОСББ. Наприклад, харківське ОСББ «Альма-центр» встановило ІТП на 104 тис. гривень. З держбюджету відшкодовано 44,6 тис. грн, а з обласного – 20 тис. гривень. Тобто, встановлення ІТП обійшлося ОСББ у 2,6 разів дешевше, а саме - у 39,4 тис. гривень.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/415967.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua