Міністр праці спілкувався з громадянами під час "гарячої лінії" в Кабінеті Міністрів України

20 дек, 15:51

„Сьогодні всі хочуть бути причетними до розв’язання низки соціальних проблем. Приймають закони, які вартують мільярди, але не підкріплені бюджетом. Адже тільки на наступний рік для погашення дефіциту Пенсійного фонду з державного бюджету буде направлено 21 мільярд гривень,” — сказав міністр праці та соціальної політики Іван Сахань під час „гарячої лінії” в Кабінеті Міністрів України. На його думку, в країні потрібно створити таку систему соціальної підтримки населення, щоб кожен відповідав за свої вчинки.

Щодо реформи пенсійної системи, то Іван Сахань повідомив, що за розрахунками, зробленими спеціалістами, вже у 2009 році має повноцінно розпочати функціонувати другий рівень пенсійної системи — накопичувальний. За словами міністра, пенсійна система у повній потузі запрацює приблизно через 40 років, тобто коли людина прийде на роботу, зробить певні внески, піде на пенсію і отримає пенсію у обсязі відповідному до її заробітку. Якщо цього не зробити, то ми знову прирікатимемо молодих людей, які приходять на роботу, опинятися в таких умовах як нинішній пенсіонер. Потрібно створити умови, коли суспільство усвідомить усю важливість даного кроку. Що, страхування і накопичувальна система вводиться, перш за все, не для стимулювання економіки, а в інтересах застрахованих осіб. Головна мета реформи, щоб людина на виході отримала максимальні пенсійні виплати
 
На запитання про дисбаланс в оплаті праці державним службовцям, Іван Сахань відповів, що „в державному бюджеті на наступний рік передбачено фінансові ресурси для відновлення диференціації умов оплати праці державних службовців, тому з 1 січня в оплаті праці відбудуться певні зміни.” Хоча головною проблемою, на думку міністра, залишається все-таки відсутність необхідних фінансових ресурсів.
 
 MLSP.GOV.UA
 
 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/41337.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua