В очікуванні безвізового режиму: бізнес сподівається на активізацію контактів

07 апр, 08:39

Ділове співтовариство вітає рішення Європарламенту про надання Україні безвізового режиму. Це дуже вагомий крок у  напрямі «відкриття кордонів» для  підприємців, туристів,  студентів, населення   з боку інституцій Євросоюзу. Є сподівання, що це питання отримає позитивне підтвердження і в Раді ЄС у травні. «Безвіз» є стимулом для нарощування ділових контактів, торгівельно-економічних зв’язків між Україною та Євросоюзом, він дозволить максимально використати можливості режиму  вільної торгівлі. На цьому наголосили в УСПП, коментуючи сьогоднішнє голосування в Європарламенті.
Зокрема, в діловому союзі зазначили, що надання безвізового режиму  українцям прискорить євроінтеграційні процеси, дозволить вільно рухатися через кордони у контексті розвитку вільної торгівлі України та ЄС, стимулюватиме прискорення  адаптації українських компаній до регламентів та стандартів ЄС, сприятиме інноваційно-інвестиційному обміну,  подальшим реформам та економічним змінам в країні.
Нагадаємо, сьогоднішнє рішення ЄП – це ще не відкриття кордонів для українських громадян. Необхідне також остаточне рішення Ради Євросоюзу та низка інших бюрократичних процедур.
«Варто наполегливо працювати над тим, щоб забезпечувати національні інтереси, в тому числі у напрямку  євроінтеграції. Водночас, будемо прагматичними: нам необхідно максимально ефективно використати можливості, які відкриються після схвалення безвізового в’їзду в Європу.  Це  додатковий шанс розвитку транспортної  інфраструктури, в тому числі через прихід європейських лоукостерів,  туризму, виставкової сфери, активізації бізнес-делегацій,  програм навчання та обміну студентами та школярами тощо», – вважає президент УСПП Анатолій Кінах.
Бізнес очікує на значну активізацію ділових зв’язків із партнерами, адже факт вільного перетину кордонів не лише полегшить ці процеси для українців, але й додасть позитивного іміджу та лояльності з боку європейців. Інтенсифікація контактів дозволить наростити експорт та більш повноцінно використовувати можливості ЗВТ із країнами ЄС.
«Як відомо, базовим в  сучасному цивілізованому  світі є принцип чотирьох свобод: вільного руху товарів, послуг, капіталу і переміщення людей. Можна засвідчити, що ми поступово наближаємося до цього.  Залишається максимально наповнювати названі можливості   практичним змістом, домагатися, щоб свободи були доступні нам не лише  де-юре, а стали фактором щоденної діяльності багатьох українських промисловців і підприємців», – підсумував А.Кінах.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/412401.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua