Суд ухвалив довести до відома Кабінету Міністрів України про допущені порушення щодо пенсійного забезпечення внутрішньо переміщених осіб

05 апр, 08:34

Донецький апеляційний адміністративний суд виніс окрему ухвалу за позовом громадянина  К. до управління Пенсійного фонду України в Старобільському районі Луганської області про визнання протиправними та дискримінаційними дій фонду щодо припинення виплати йому пенсії за віком.
 Під час розгляду справи колегія суддів зазначила, що  територіальні управління Пенсійного фонду України здійснюють  наразі виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам всупереч законодавству, керуючись виключно Порядком призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 р. № 365.
Водночас аналіз існуючих норм свідчить, що призначення, виплата, припинення пенсійних виплат, у тому числі і внутрішньо переміщеним особам, має здійснюватися виключно на підставі положень Конституції та Законів України  на рівні з іншими громадянами України.
Керуючись ч.1 ст. 208, ст. 166 ч.1 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ухвалив довести до відома Кабінету Міністрів України про допущені порушення Конституції та Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 року № 1058-IV управлінням Пенсійного фонду України в Старобільському районі Луганської області стосовно пенсійного забезпечення внутрішньо переміщених осіб для вжиття заходів щодо усунення причин та умов, що спричинили порушення закону.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/412244.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua