Антикорупційний Комітет обрав довгий шлях визначення кандидата на посаду аудитора НАБУ, - Віктор Чумак

23 мар, 13:40

Питання обрання аудитора, який перевірятиме діяльність Національного антикорупційного бюро України, по квоті Парламенту можна було б закінчити за один день.
Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne висловив народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак.
«На останньому засіданні Комітету я виступив з пропозицією винести на розгляд Парламенту три кандидатури, які запропоновані громадськістю і підтвердили свою готовність брати участь у відповідному конкурсі від Кабміну. Шляхом рейтингового голосування ми обрали б лідера і вже мали б аудитора від Верховної Ради України», - зазначив Віктор Чумак.
За його словами, йдеться про американського прокурора Марту Борщ, яка керувала розслідуванням справи Лазаренка, про керівника агентства з запобігання шахрайства ЄС Джованні Кесслера та іспанського прокурора Карлоса Кастресана.
«В разі обрання одного з цих кандидатів парламентом, два інших могли б стати конкурсантами від Кабміну, а Президент одноособово міг би визначитись між Американським прокурором Робертом Сторчем і англійським «туристом» Найджелом Брауном, який так до вподоби його фракції», - зауважив Віктор Чумак.
«Проте така пропозиція не була підтримана більшістю голосів Комітету, а відтак нам доведеться піти по більш довгому шляху обрання кандидата через повторний конкурс. У той же час є реальні побоювання, що завтра знову крім відомих кандидатів з’явиться якийсь «парашутист» і вся «мильна опера» з призначенням аудитора НАБУ від Парламенту розпочнеться по новій», - додав політик.

Прес-служба Віктора Чумака


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/411437.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua