Ділові громадські організацій та представники медичної сфери звернулись до влади з вимогою комплексної реформи системи охорони здоров’я

21 мар, 15:08

Ділові громадські організації, медики та науковці вимагають від уряду розробки Національної стратегії розвитку системи охорони здоров’я України та фахового розгляду стану справ з медичного обслуговування населення.  Відповідне звернення за результатами обговорень в УСПП відправлено до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів  України.
Свої підписи поставили керівники УСПП, Федерації роботодавців охорони здоров’я, Національної академії медичних наук, Ліги страхових організацій, Інституту серця МОЗ України, Профспілки працівників охорони здоров’я України  та ін.
Учасники експертного обговорення пропонують як перший крок провести спеціальне урядове засідання щодо розгляду стану системи охорони здоров’я населення за участю представників наукового громадського середовища, роботодавців та профспілок.
Наступним етапом повинне стати створення при КМУ експертної ради для розробки національної Стратегії. Остання має чітко визначити національну політику в галузі охорони здоров’я, стати основою для підготовки конкретних  програм  з передбаченням технологій, кадрових ресурсів, інфраструктури, джерел фінансування тощо.
Ключовим стане й постійний моніторинг виконання стратегій розвитку та практичних програм в сфері  охорони здоров’я задля постійного  покращення їх ефективності та дієвості.
Наразі ж пропонується невідкладно внести зміни до держбюджету на 2017 рік, збільшивши обсяг медичної субвенції для покриття дефіциту коштів фонду оплати праці закладів охорони здоров’я, видатки на профільні дослідження НАМН України.
У зверненні йдеться про потребу чіткого аналізу сучасного стану медицини в Україні та здоров’я її громадян. Його результати ляжуть в основу щорічної національної доповіді.
«Ми переконані, що реалізація трансформаційних змін у політичному, соціальному та економічному житті України є нагальною необхідністю,  що лише широкий суспільний діалог дозволить відпрацювати  найкращу модель національної системи охорони здоров’я та втілити її в життя», – резюмують підписанти.
Медики та їх громадські партнери очікують на початок тісної роботи із урядовцями та парламентарями в напрямку реформування сфери охорони здоров’я.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/411288.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua