Виявлено порушення прав засуджених у Білоцерківській виправній колонії

21 мар, 13:19

15 березня 2017 року працівниками Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого з прав людини спільно з громадськими моніторами здійснено візит до Білоцерківської виправної колонії (№ 35).
Під час візиту монітори особисто спілкувалися із засудженими щодо дотримання персоналом установи вимог законодавства, безперешкодно оглянули житлові, побутові та виробничі приміщення, а також ознайомилися із документацією.
Випадків катування, жорстокого, нелюдського або такого, що принижує людську гідність, поводження чи покарання під час візиту не було виявлено. Водночас результати моніторингу засвідчили низку порушень прав та свобод засуджених, у тому числі права на приватність: ліжка в житлових секціях розміщені впритул одне до одного, що не забезпечує особистого простору для в’язнів, кабінки туалетів не обладнано дверцятами, а в лазні відсутні перегородки.
Моніторингова група зазначила, що в житлових приміщеннях та камерах штрафних приміщень відсутні бачки з питною водою. Більшість відділень соціально-психологічної служби, в яких мешкають засуджені, перебувають у занедбаному стані, стеля та стіни уражені пліснявою, бракує штучного освітлення, у житлових приміщеннях виявлено несправні електричні розетки. У цих відділеннях відсутні кімнати для сушіння одягу та взуття.
На час візиту умови праці для засуджених на виробничих дільницях не відповідали встановленим вимогам. Дахи будівель протікали. Побутові приміщення, а саме: кімнати для обігріву, переодягання та душові були у забрудненому стані, у більшості з них відсутнє штучне освітлення.
За словами засуджених, в колонії існує негативна практика залучення адміністрацією установи окремих засуджених до здійснення контролю за поведінкою інших в’язнів, унаслідок чого такі особи перебувають у більш привілейованому становищі, ніж інші.
За результатами моніторингового візиту відповідну інформацію буде направлено до Міністерства юстиції України для вжиття відповідних заходів реагування та усунення виявлених недоліків.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/411265.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua