Якщо Кабмін не запропонує збільшення пенсій, Радикальна партія виступить за його відставку, - голова фінансового комітету ВР

20 мар, 15:45

Якщо протягом місяця Кабінет Міністрів не внесе до парламенту законопроект про підвищення та перерахунок пенсій, фракція Радикальної партії вимагатиме його відставки. Про це журналістам повідомив представник фракції РПЛ, Голова Комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка.
Він наголосив, що останнього разу перерахунок пенсій з огляду на зростання середньої зарплати, здійснювався у 2012 році, хоча уряд повинен це робити щороку. На думку представників Радикальної партії, цьогорічний перерахунок пенсій, запропонований урядом, – скоріше формальність.
«20, або навіть, 200 додаткових гривень людей не врятують. Після надзвичайно глибокої девальвації гривні за три роки та зростання цін на все, у тому числі на продукти харчування та ліки, потрібно провести справжній перерахунок з огляду на показники інфляції», - вважає Сергій Рибалка.
Голова фінансового комітету Верховної Ради нагадав, що понад 7,5 млн. громадян живуть на мінімальну пенсію, яка більше ніж вдвічі менша вартості мінімального продуктового кошика, який оцінений урядом у 3200 грн.
За його словами, подолання бідності, соціальної нерівності і несправедливості за рахунок підвищення зарплат та пенсій – головна мета Радикальної партії, і це можливе лише за умови прискореного економічного зростання.
«Для суттєвого підвищення соціальних стандартів та загального рівня життя усіх громадян необхідно забезпечити впевнений розвиток економіки. Без зростання зарплат та доходів бюджету підвищення пенсій неможливе. Тому Радикальна партія запропонувала системні плани щодо кардинальної зміни економічної політики. Ми не маємо права зволікати, адже впровадження реформ вже зараз може дати економічні результати через кілька років, а люди хочуть жити вже сьогодні», - сказав Сергій Рибалка.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/411210.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua