У Мінрегіоні розпочинають роботу над єдиним містобудівним кодексом

22 дек, 08:45

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує створити єдиний містобудівний кодекс. Про це повідомив заступник Міністра з питань будівництва Лев Парцхаладзе на прес-конференції 21 грудня.
«Наразі містобудівну діяльність в Україні регламентують 43 норми, що закладені у різних законах. Наша пропозиція – об’єднати їх в один грунтовний документ – містобудівний кодекс. Таким чином, ми не тільки спростимо законодавство в сфері будівництва, але зробимо більш ефективною подальшу роботу над його вдосконаленням», - зазначив Лев Парцхаладзе.
За словами заступника Міністра, у реалізації проекту єдиного містобудівного кодексу Мінрегіон заручився підтримкою Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Німеччини. «У рамках співробітництва наших міністерств німецькі колеги виявили зацікавленість та бажання у фаховій та технічній допомозі у створенні нового документу. Звичайно, ми розуміємо, що це не робота одного дня, але налаштовані спільно та результативно працювати в цьому напрямі», - підсумував Парцхаладзе.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/405830.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua