Звернення Асоціації "Укртютюн" та Асоціації "СОВАТ" до Міністра фінансів України Пинзеника В.М

12 дек, 16:08

Міністру фінансів України Пинзенику В.М.


Шановний Вікторе Михайловичу!

Асоціація «Укртютюн» та Асоціація «СОВАТ» висловлюють Вам свою глибоку повагу і звертаються до Вас з таким.

Протягом останніх років в Україні склалася негативна, з нашої точки зору, практика внесення змін до законодавства України, що регулює оподаткування тютюнових виробів, з порушенням Закону України «Про систему оподаткування».
Слід зазначити, що відповідно до статті 1 Закону України «Про систему оподаткування», встановлення і скасування податків і зборів (обов’язкових платежів) до бюджету і до державних цільових фондів, їхні ставки та механізм справляння не можуть встановлюватися або змінюватися іншими законами України, крім законів про спадкування, а зміни податків, зорів (обов’язкових платежів), механізму їх сплаті вносяться до цього Закону, інших законів України про оподаткування не пізніше, ніж за шість місяців до початку нового бюджетного року.
Разом з тим, останнім часом до Верховної Ради України подано низку законопроектів, які включені до орієнтовного порядку денного засідань Верховної Ради України на 15 грудня 2005 року, і якими передбачається внесення змін до системи оподаткування тютюнових виробів вже з 1 січня 2006 року.
Зокрема, проектами законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (реєстр. № 8373), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (реєстр. № 8373-1), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (реєстр. № 8505), передбачається змінити ставки акцизного збору на тютюнові вироби, розміру щорічної плати за ліцензії на виробництво та оптову торгівлю тютюновими виробами, запровадження нового щорічного платежу для здійснення заходів на проведення профілактики та лікування від алкогольної та тютюнової залежності.
Зауважимо, що на сьогодні 95 відсотків вироблених в Україні тютюнових виробів виробляється компаніями з іноземними інвестиціями, планування господарської діяльності яких здійснюється на довгостроковій основі. Проте, непрогнозованість процесу змін до системи оподаткування, часті зміни податкового законодавства, до того ж, з порушенням чинних законів України, мають наслідком значні ускладнення в діяльності іноземних інвесторів.
Враховуючи викладене, просимо Вашого сприяння у забезпеченні додержання чинного законодавства України у процесі внесення змін до законів, що регулюють оподаткування тютюнових виробів.
З повагою,
Генеральний директор
Асоціації «Укртютюн»                                                В. Хоменко
 
Президент Асоціації
«Союз оптовиків і
виробників алкоголю
і тютюну»                                                                    В. Сокерчак

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/40539.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua