Шимків: «Члени Національної ради реформ висловили підтримку главі Нацбанку»

28 окт, 12:04

25 жовтня відбувся прес-брифінг за результатами п’ятого засідання Національної Ради Реформ, яке було присвячене податковій реформі. Окрім призначення нових членів від громадськості та обговорення пропозицій змін до Податкового кодексу одним із рішень Нацради стало публічне засудження замовної інформаційної кампанії проти глави НБУ.
Серед результатів роботи та досягнень за останній рік секретар Нацради реформ відзначив успішну динаміку України у світових рейтингах: Україна посіла у 2016 році 107 місце (серед 189 країн) у рейтингу Tax Paying Rank (TPR) − спільному рейтингу Світового банку та PwC з дослідження податкового клімату економік світу. А ще у 2012-му наша держава обіймала 181-у сходинку. Окремо було відзначено покращення позицій України у щорічному рейтингу Doing Business на 3 пункти (з 83 на 80 місце). 
«Боротьба з корупцією і становлення інвестиційного клімату – ключові питання, на яких потрібно зосередитись», – повідомив на брифінгу секретар Національної ради реформ, заступник Глави Адміністрації Президента України, Дмитро Шимків.  Такі рішення як електронний кабінет платника податків – це наступний етап Центру надання адміністративних послуг. Така ключова антикорупційна ініціатива унеможливлює отримання хабаря, а другим важливим кроком є створення єдиного реєстру ПДВ.
Глава Національної ради реформ привітав нових членів – представників від громадськості. Про їх заплановану ротацію було повідомлено напередодні в Указі Президента: Андрія Гундера (Американська торгівельна палата в Україні), Владиславу Рутицьку (член наглядової ради, співголову ради експертів громадської спілки «Фундація сталого розвитку України».), Олексія Гончарука (Офіс ефективного регулювання) та В’ячеслава Климова (президент громадської спілки «Спілка українських підприємців».). Також, було оголошено про введення Олександра Саєнка, Міністра Кабінету Міністрів до складу Виконкому Нацради реформ.
Дмитро Шимків доповів, що під час засідання НРР Президент Петро Порошенко звернув увагу усіх на прикру ситуацію, яка склалася з комунікаційною кампанією проти Глави Національного Банку Валерії Гонтарєвої. Усі присутні члени Нацради без зауважень засудили публічну травлю, яка носить відверто замовний характер, і «негативно впливає на стабільність роботи НБУ», а в умовах гібридної війни, яка ведеться проти нашої держави, є ще одним дестабілізуючим фактором. Національна рада реформ висловлює підтримку Валерії Олексіївні та закликає до конструктивного діалогу усіх політичних сил в державі. Така позиція підтримується, зокрема, бізнес-асоціаціями – Американською торгівельною палатою в Україні та Європейською Бізнес-Асоціацією.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/402396.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua