В парламенті запрацює представництво УСПП

24 окт, 14:28

УСПП посилює співпрацю із парламентом України. В листопаді тут передбачається відкрити постійне представництво промисловців і підприємців, котре співпрацюватиме з народними обранцями  щодо актуальних проблем поточної економічної ситуації, тенденцій на внутрішньому ринку,  лобіюватиме прийняття програм розвитку вітчизняної індустрії, підтримки малого і середнього бізнесу, фінансування науки та інноваційних розробок тощо. Про це повідомив президент УСПП Анатолій Кінах на бізнес-форумі «Україна – країна підприємців».
За його словами, для економічного відновлення України необхідні системне співробітництво уряду, парламенту, бізнесу та громадськості. Наразі є певні досягнення в цьому напрямку: створення Національного комітету з питань промисловості, періодичні зустрічі Прем’єра із підприємцями, консультації із профільними комітетами Верховної Ради тощо.
«Наше завдання – зробити максимально оперативним і доступним механізм комунікації реального сектору економіки із представниками влади, котрі приймають важливі рішення щодо стимулювання виробництва,  поліпшення ситуації в економіці.  Це те, що є в розвинених країнах – до прикладу, Німеччині, коли подібні круглі столи із бізнесом проводяться систематично,  і всі ключові рішення консенсусні. Це дуже важливий крок – вихід на системну працю разом із представниками парламенту. Спільні зусилля народних обранців і громадянського суспільства щодо ефективних перетворень в країні мають дати  хороший результат», – підкреслив Анатолій Кінах. 
В самого союзу вже є аналітичні напрацювання та прогнозні розрахунки ініціатив відновлення промислових потужностей, створення індустріальних і технічних парків, мікрокредитування самозайнятості і малого бізнесу, допомога у продовженні ділової активності підприємців-переселенців із зони АТО тощо.
Саме на цих напрямках і зосередить свою роботу представництво УСПП в парламенті. Окрім того, воно надаватиме всю необхідну інформацію депутатам з підприємств, щоб максимально сприяти вивченню ними ситуації в машинобудівному, аграрному комплексі, ІТ-сфері тощо.
Нагадаємо, УСПП успішно співпрацює із комітетами ВРУ з питань податкової і  митної політики, промисловості. Також підписані меморандуми з низкою депутатських груп.
У липні зусиллями Національного форуму «Трансформація України» у ВРУ створено однойменне депутатське об’єднання. До нього ввійшли представники різних фракцій, що здійснюватимуть співпрацю задля прискорення адаптації вітчизняного законодавства до норм Євросоюзу, розробки комплексних нормативних актів для стимулювання економічного, науково-технічного розвитку та ін.
Співголовою об’єднання став депутат Леонід Козаченко, котрий є віце-президентом  УСПП. Другим очільником є його колега по парламенту Іван Кириленко.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/402167.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua