Остап Семерак: Ратифікована Паризька угода відкриває нові можливості для українського бізнесу

13 сен, 14:43

Паризька угода, яку Україна ратифікувала однією із перших країн світу,  є хорошим сигналом для вітчизняного бізнесу та дозволить йому швидше адаптуватися до нових  світових умов. Про це під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації (EBA) розповів Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
Він нагадав, що Україна, ратифікувавши у короткі терміни Паризьку кліматичну угоду, увійшла до країн-засновниць цієї організації та має певні преференції перед іншими країнами.
 «Насправді це серйозний виклик і перспектива для українського бізнесу. Угода починає працювати, а це означає, що ми маємо всі шанси і права бути у керівних органах цієї організації. Це відкриває перспективи для застосування різних інструментів, які б могли зацікавити бізнес», - розповів Остап Семерак.
Він зауважив, що для виконання умов Паризької угоди, яка передбачає в першу чергу боротьбу зі зміною клімату, знадобиться час та нові підходи.
«Просто не буде, бо саме завдання Паризької кліматичної угоди - боротьба зі зміною клімату. А це певним чином впливає на господарську діяльність, зокрема, скорочення викидів та запровадження нових технологій. Але ми повинні сприймати такі речі як важливий ресурс і майбутню конкурентну перевагу перед представниками бізнесу тих країн, які приєднаються до Паризької угоди після України. Тому Мінприроди та бізнес точно повинні бути партнерами у виконанні цієї угоди», - резюмував Остап Семерак.
Міністр також зауважив, що ратифікація угоди продемонструє закордонним інвесторам необхідність підтримати низьковуглецевий шлях розвитку країни, а також надасть можливість залучити кошти у проекти боротьби зі зміною клімату, що охоплюють різні сектори економіки.
Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада прийняла Закон №0105 про ратифікацію Паризької угоди щодо боротьби зі зміною клімату. Наступне засідання країн-засновниць Паризької угоди відбудеться цієї осені.
Ставши стороною цієї угоди, Україна сама визначатиме для себе зобов’язання щодо рівня викидів парникових газів з урахуванням її соціально-економічного розвитку та фінансових можливостей. 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/399772.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua