Україна може долучитися до інвестиційного плану Євросоюзу

07 сен, 13:20

Партнери ЄС не виключають цього, проте головною умовою залишається успішна адаптація української економіки до регламентів та  стандартів,  прийнятих в союзі, прискорена модернізація економіки.
Наразі українська делегація в польському місті Криниця, де проходить 26-ий економічний форум країн Центрально-Східної Європи, обговорює з представниками європейських  структур, політиками та дипломатами механізми активізації участі України в проектах Євросоюзу. Нагадаємо, участь у форумі бере делегація українських промисловців і підприємців, активістів Національного форуму «Трансформація України».
Найбільше зацікавлення наша держава має в приєднанні до так званого «плану Юнкера» – п'ятирічного інвестиційного плану Євросоюзу в обсязі 315 млрд євро. Його запропонував у 2014 році президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.
В основі проекту лежить вкладення в економіку 21 млрд. євро в якості стартового капіталу для того, щоб залучити приватні інвестиції, які повинні скласти більшу частину всієї заявленої суми.
«Наша мета – долучитися до цього проекту. Партнери з ЄС цього не виключають, проте нам потрібно виконати врешті своє «домашнє завдання»: адаптувати економіку, створити стимули до росту ділової, інвестиційної активності, повністю перейти на міжнародні стандарти безпеки, якості продукції, виробництва», – наголосив Анатолій Кінах.
Він вбачає в цьому «привідкритому» вікні можливостей чудовий стимул до швидших та ефективніших перетворень в країні. Напрацювання вже є – розроблена Антикризовою радою громадських організацій програма подолання негативних наслідків для економіки, концепція трансформації держави, підготовлена Національним форумом «Трансформація України».
Нагадаємо, до форуму «Трансформація України»  входять представники української влади, політикуму, духовенства, бізнесу, суспільства, представники ЄС, іноземні експерти, дипломати. Так, один із членів Наглядової ради, активний лобіст України  Єжи Квєчинські – заступник міністра розвитку, член Кабінету міністрів Республіки Польща. З його допомогою розвиваються не лише зв’язки із урядом, але й парламентом сусідньої держави.
Польські експерти готові ділитися досвідом, брати участь в напрацюванні концепції, програми розвитку України. Також вони висловили намір і надалі підтримувати позицію України щодо поглиблення співпраці із ЄС, більшої інтеграції в спільні проекти тощо. 
«Проте ми не робимо ставку лише на дружніх партнерів із Польщі. Так само через представництво УСПП в Брюсселі постійно перебуваємо в діалозі безпосередньо із керівництвом ЄС, Європарламенту, Єврокомісії  тощо. До лобіювання інтересів українського бізнесу, а також посилення його контактів із європейськими колегами долучили і наших партнерів із Businesseurope – найбільшої ділової асоціації Європи», – зазначив президент УСПП.
З останньою в УСПП підписаний Меморандум про співробітництво, що передбачає, з-поміж іншого, спільний моніторинг програм ЄС, участь в них українського підприємництва, громадських організацій.
«Це великі і поки нереалізовані можливості. Потрібно докласти всіх зусиль і таки скористатися ними», – резюмував Анатолій Кінах.
6-8 вересня у польському місті Криниця єврочиновники, очільники національних урядів, представники бізнесу зібралися на одну із найважливіших економічно-політичних подій у Центрально-Східній Європі – 26-ий економічний форум, цього разу присвячений питанням єдності ЄС.
Вони обговорюють питання макроекономіки, менеджменту, міжнародної політики та безпеки тощо. Це унікальна нагода досягнути попередніх домовленостей із найважливіших питань економічного життя, енергетики та ін.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/399363.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua