Боротьба з інвазивними видами шкідників лісів об’єднує країни

06 сен, 13:50

Нові види шкідників та захворювань загрожують деревам, деревині та транскордонній торгівлі.
 
Азійський жук-вусач з його чорненьким тулубом в краплинку та довгими вусами з зеброподібним забарвленням є доволі симпатичним на відміну від багатьох інших комах. Однак, будьте пильні: ця маленька комаха має здатність вбивати дерева, руйнувати ліси та навіть псувати колоди та дошки, що призначені для комерційних ринків.
 
Представники 29 різних країн з Європи та Центральної Азії зберуться сьогодні тут на міжнародній зустрічі задля розробки підходів до вирішення проблеми «інвазивних видів шкідників лісів». Організацію заходу, а також його технічну підтримку взяла на себе Продовольча та сільськогосподарська Організація ООН (ФАО), а приймаючою стороною виступає Міністерство лісових ресурсів Республіки Беларусь.
 
“В результаті змін клімату ми спостерігаємо зростаючу загрозу для дерев, і не тільки в лісах,” – говорить пан Норберт Вінклер-Ратоні (Norbert Winkler-Rathonyi), спеціаліст ФАО з лісових ресурсів. – “Підвищення температури та інші зміни впливають на появу нових видів шкідників та захворювань, а також їх міграцію.”
 
Але не тільки шкідники є загрозою. Загалом, країни регіону вдало справляються з інвазивними видами рослин, грибів та навіть хребетними.
 
Метою дводенної зустрічі, що відбуватиметься цього тижня, є створення мережі зацікавлених експертів та осіб, що приймають рішення, з усіх країн Європи та Центральної Азії. Подібні мережі вже успішно функціонують в різних частинах світу, сприяючи підвищенню рівня обізнаності щодо інвазивних видів шкідників лісів, розробки баз данних, покращення обміну інформацією між країнами, посилення національного потенціалу в боротьбі зі шкідниками лісів та забезпечення осіб, що приймають рішення, вихідними даними для прийняття виважених рішень.
 
Країнами, що направили своїх представників до Мінська, є: Албанія, Вірменія, Австрія, Азербайджан, Беларусь, Боснія та Герцеговина, Хорватія, Чеська Республіка, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Угорщина, Італія, Киргизстан, Латвія, Молдова, Чорногорія, Норвегія, Польща, Румунія, Російська Федерація, Сербія, Словацька Республіка, Швеція, Швейцарія, Таджикистан, Україна та Узбекистан.
 
На прохання країн-членів, ФАО вже надавало допомогу в створенні подібних мереж та робочих груп в країнах Азії та басейну Тихого океану, країнах Африки та Близького Сходу, а також країнах Південної Америки.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/399333.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua