Аксана Філіпішина: «Ситуація в Лощинівці відчинила скриньку Пандори, і, якщо ми її не зачинимо, це матиме жахливі наслідки, що є неприпустимим»

06 сен, 08:38

На цьому наголосила Представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності під час прес-брифінгу «Чи є Україна безпечною для представників нацменшин?», який відбувся в приміщенні Українського кризового медіа-центру.
Захід організовано за ініціативи Коаліції ромських неурядових організації України «Стратегія – 2020» у співпраці з Міжнародним фондом «Відродження» за інформаційної підтримки Центру інформації про права людини.
Експерти, які взяли участь у брифінгу, зокрема, представники ромських громад, Офісу Уповноваженого з прав людини, Нацполіції, Комітету ВРУ з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, правозахисники, обговорювали події в Лощинівці, відсутність міжетнічної державної політики, а також можливі підходи до ефективного запобігання та врегулювання міжетнічних конфліктів в подальшому.
Аксана Філіпішина під час свого виступу наголосила, що всі епізоди, пов’язані із ситуацією в Лощинівці, мають розглядатися з точки зору закону та прав людини.
«Ситуація ще не завершена. Сьогодні ми маємо 1 вересня, і дітей, які не пішли до школи. Хто має понести відповідальність за порушені права дитини, за ставлення до дітей, які не скоювали ніякі правопорушення. Сьогодні ми маємо громадян, які втратили своє майно, яким по суті сьогодні немає куди йти. Сьогодні ми маємо громаду, яка має певну точку зору, і з якою треба працювати. Але ця робота мала б розпочатися кілька років тому, від початку схвалення Стратегії з ромської інтеграції», – додала Представник  Уповноваженого.
Нагадаємо, 29 серпня 2016 року Аксана Філіпішина звернулась із запитами до голови Одеської обласної державної адміністрації та Лощинівського сільського голови, у яких наголосила, що «неприпустимою є будь-яка дискримінація за ознакою етнічного походження при реалізації прав і свобод людини», а також наполягала на вжитті всіх можливих заходів для врегулювання міжнаціонального конфлікту у селі Лощинівка з дотриманням принципу недискримінації.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/399311.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua