У Держенергоефективності відбулося перше засідання новоствореної Громадської ради

05 сен, 12:50

2 вересня відбулося перше засідання новоствореної Громадської ради при Держенергоефективності. Її головою було обрано Вадима Улиду, президента Всеукраїнської громадської організації "Вища рада енергоаудиторів та енергоменеджерів України".

У ході засідання Вадим Улида окреслив ключові питання, вирішення яких потребує уваги та участі громадськості: «Перш за все, це питання впровадження енергосервісних контрактів у бюджетній сфері. Крім того, створення конкурентоспроможного ринку тепла. Також варте уваги питання врахування в Енергетичній стратегії положень Паризької кліматичної угоди», - зауважив В. Улида.

Він також висловив впевненість в успішності подальшої роботи. «На моє переконання, наша Громадська рада дуже демократична та відкрита. Жодна пропозиція, яка надходитиме до Громадської ради, не залишиться без уваги», - наголосив В. Улида.

Так, вже на цьому засіданні члени Громадської ради прийняли рішення виступити на підтримку прискорення розгляду та прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про теплопостачання» щодо стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії» (реєстр.№ 4334 від 30.03.2016 р.), який сприятиме зменшенню споживання газу при виробництві тепла за рахунок використання місцевих відновлюваних джерел.

Для цього вони розглянули та погодили проект відповідного офіційного звернення до Верховної Ради України, запропонованого Георгієм Гелетухою, членом Громадської ради, головою Біоенергетичної асоціації України.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/399297.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua