З 8 вересня по 16 жовтня Музей сучасного мистецтва України відкриває для поціновувачів мистецтва неймовірне сузір’я родини Коткових

05 сен, 11:30

Кожна зірка спалахує своїм неповторним світлом й сяє доти, доки її помічають, доки тягнуться погляди до її мерехтіння на мінливому небосхилі життя.
Родина Коткових подарувала усім нам можливість зачаровуватись надзвичайними взірцями сучасного мистецтва. Найяскравіша зірка плеяди Коткових – Ернест Котков. Художник-монументаліст,  живописець, графік. Його шлях у мистецтві – це шлях людини, котра в основу свого життя поклала подолання стереотипів, переборення себе, матеріалу, консерватизму школи, нерозуміння влади. Творчість цієї легендарної постаті розкиває  життєву позицію митця, якому довелось творити у складні часи соціалістичного реалізму:  його стійкість, нездоланність, пошук нових форм та засобів самовираження, проникнення в таємниці гармонії і дисгармонії буття. Він був інакшим за радянські часи, він був надзвичайно сучасним й непербачуваним у роки незалежної України. А для багатьох митців він був фігурою містичною, до якого приходили за творчим благословенням. «Його твори - внутрішня реальність. Він спостерігає їх відчуттям світу, яке знаходиться на дні свідомості; він споглядає їх і дивується їм; він стає їх володарем в процесі творчості і відчуває себе чужаком серед них, бо не може дати пояснення» - писав про майстра О. Павлов.
        Зірки, які несуть у собі багато енергії повинні мати величезну внутрішню силу, але їм дуже потрібна підтримка близької по духу особистості. Для Ернеста Коткова такою підтримкою стала його дружина – сподвижниця, натхненниця й друг. Валентина Коткова людина творча й обдарована, а працюючи із «живими фресками», саме так називають гобелени, вона вплітає магію жіночої краси, впевненості й любові в усіх й усе, що її оточує. Її творчість, її особистість, її гармонійність несуть чаруючу красу світу, дарують спокій й душевний лад.
          Не менш значуща особистість син Ернеста Коткова – Ігор Котков – талановитий, загадковий, містичний, філософський. Тільки своєї уявою й фантазією  людина може створювати анімацію. Ігор живе  чудом, він створює мультфільми, він занурюється у свій власний загадковий світ, він шукає нові творчі шляхи, він йде своїм  особистим шляхом художника-жипописця-чарівника.
          У рамках проекту Музею сучасного мистецтва України «Семейные ценности – Родинні зв’язки» ви зможете насолодитися творами цієї зіркової родини, поспілкуватися із Валентиною та Ігорем Котковими, дізнатися про їх творчі та соціальні проекти і плані; почути спогади про головну зірку їх родини – Ернеста Коткова, який народився під знаком Риби і пам’яті якого й названа ця виставка.
          Чекаємо на Вас 8 вересня о 18.00 на відкритті виставки «Під сузір’ям Риби». 
Саме осінніми вечорами на небосхилі під «Великим Квадратом» Пегаса можна помітити ланцюжок зірок,  де у західній його частині видно одне з найдавніших сузір'їв - сузір'я Риби.
Впевнені, цей вечір стане одним із тих, про які завжди приємно згадувати!

Просимо вас зареєструватися:  тел. (093) 386 51 74, (067) 250 51 17,
е-mail: info@modern-museum.org.ua
Онищенко Тетяна


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/399293.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua