Пенсіонерам повертатимуть 100 гривень за неякісні послуги енергокомпаній

02 сен, 12:01

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, запровадила грошову компенсацію споживачам-особам похилого віку у випадку, якщо надання послуг енергокомпаніями було неякісним.

Розмір компенсації за порушення стандартів складає, в середньому, 100 гривень та зараховуватиметься,  як аванс на наступний розрахунковий місяць.

Повідомляється, що даний проект постанови розроблений з метою захисту прав споживачів, яким надаються послуги з електропостачання неналежної якості, стимулювання ліцензіатів до підвищення рівня якості послуг та відповідає практиці європейських країн.

За словами голови Партії Пенсіонерів України Миколи Кукуріки, після росту комунальних тарифів, покращення їхньої якості не відбулося, тому із зростанням «комуналки» варто запровадити і нормативи, якими б відслідковуваласьякість електроенергії та газу.

«Пенсіонери скаржаться, що навіть закип’ятити воду в чайнику тепер стало дорожче і довше. Якість газу значно погіршилася, а час на підігрів води збільшився. Відповідно, якщо ми платимо за, приміром, газ по 7 грн. – то його якість має бути належною, а не сумнівною, як це відбувається зараз», - повідомив Кукуріка.

Нагадаємо, 23 серпня була прийнята постанова Кабінету міністрів України «Про внесення змін до Правил користування електричною енергією для населення» щодо спрощення отримання зонних лічильників на електроенергію. Відтепер споживачі зможуть самостійно вибирати та купувати лічильники.

Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/399018.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua