У Києві завершується набір першої групи для участі в унікальному проекті з підготовки IT-фахівців

01 сен, 14:56

Навчатимуться студенти за стандартами французької Школи 42 – без учителів, конспектів та лекцій; умова вступу – робота в Україні протягом трьох років після навчання.
Розпочався випробувальний період навчання освітнього проекту UNIT Factory, який готує IT-фахівців за методикою всесвітньо відомої паризької школи програмування École 42 (Школа 42). Унікальною рисою цієї методики є те, що викладачів у навчальному процесі немає, а студенти не слухають лекції та не пишуть конспекти.
За результатами відбіркового етапу буде сформовано групу, яка продовжить навчання в кінці осені. Протягом найближчих чотирьох тижнів майбутнім студентам належить виконувати тестові завдання, отримані з паризької École 42.
«Освітня модель, яку використовує UNIT Factory, революційна не тільки за формою, але й за змістом. Вона вже довела свою успішність в École 42. Випускники паризької школи – одні з найбільш затребуваних та високооплачуваних фахівців у світовій ІТ-індустрії. Абітурієнти української UNIT Factory – світлі й розумні хлопці та дівчата. Я переконаний, що вони будуть успішними і в навчанні, і у професійній кар’єрі – насамперед в Україні», – зазначив ініціатор UNIT Factory український підприємець Василь Хмельницький. За його словами, проект стане ефективним доповненням до наявної нині в Україні системи підготовки ІТ-фахівців.
Термін навчання в UNIT Factory – до 3 років, але може бути скорегований залежно від індивідуальних темпів засвоєння навчального матеріалу.  Навчання безкоштовне. Одна з головних умов – випускники UNIT Factory зобов’язуються відпрацювати в Україні за фахом не менше трьох років після завершення навчання.
Ті, хто бажає навчатися в UNIT Factory, не мусять мати профільні знання або попередній досвід роботи в IT. Тому багатьом з них під час відбіркового етапу доведеться самостійно опановувати незнайомі мови програмування. Відбірковий етап називається «Басейн» – майбутні програмісти занурюються у незнайоме їм середовище і, як ті, хто вчиться плавати без чиєї-небудь підтримки, постають перед вибором – або витримати випробування, здобувши нові знання та навички, або зійти з дистанції. 
Аналогічний підхід буде застосовано і у подальшому процесі навчання – викладачів немає, є завдання, які постійно оновлюються і стають дедалі складнішими. Завдання студента – послуговуючись своїми навичками комунікації та самоосвіти, знаходити рішення для поставлених задач. У такому процесі студент не тільки здобуває та закріплює нові знанні та досвід у програмуванні, але й удосконалює свої здібності до комунікації і взаємодії з іншими людьми, командної роботи.
До початку навчання заплановано провести кілька «басейнів», у кожному братимуть участь близько двох сотень претендентів, для зарахування у UNIT Factory відберуть 300 осіб. З умовами відбору для участі у наступних «басейнах» цього року ті, хто бажає, можуть ознайомитися на сайті unit.ua.
Проект UNIT Factory реалізується за підтримки Фонду K.Fund  за стандартами паризької IT-школи École 42.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/398937.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua