Оголошується конкурс на залучення експертів у сфері доступу до інформації

30 авг, 12:35

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за підтримки Офісу Ради Європи в Україні у рамках проекту Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні» оголошує конкурс на залучення експертів у сфері доступу до інформації.
Відбір експертів відбуватиметься за результатами відкритого конкурсу комісією у складі, затвердженому Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, за участю представників проекту Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні» (далі – «Проект»).
Період, на який планується залучити експертів – 2 місяці (60 календарних днів) від дати підписання контрактів з експертами у вересні 2016 року.
Кількість експертів, яких планується відібрати за результатами конкурсу, – 2.
Конкурс проходитиме в два етапи :
- 1 етап – подання кандидатами документів для участі в конкурсі; попередній розгляд документів конкурсною комісією;
- 2 етап – усна співбесіда кандидатів з членами конкурсної комісії.
Документи для участі в конкурсі:
- резюме у довільній формі з мотиваційним листом (лист не більше п’яти речень);
- аналітична довідка щодо застосування законодавства про доступ до публічної інформації (мінімум – 2 сторінки).
Кваліфікаційні вимоги до експертів:
- вища юридична освіта;
- знання англійської мови;
- базові знання практики Європейського суду з прав людини.
Оплата послуг експертів протягом вказаних двох місяців буде здійснюватись Проектом. Рівень оплати залежить від кваліфікації експерта та встановлюється представниками Проекту після співбесіди і затвердження експертів конкурсною комісією.
Відібрані експерти мають виконувати роботу відповідно до технічного завдання, наведеного нижче. Робота, яку виконуватимуть обрані експерти, не дублюватиме роботу штатних працівників Секретаріату і буде допомогою для створення бази аналітичних документів у сфері доступу до інформації у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Технічне завдання для залучених експертів у сфері доступу до інформації (повний робочий день):

1. Кожного робочого дня експерти мають опрацьовувати та складати аналітичні матеріали у формі офіційних повідомлень щодо 4-5 скарг та погоджувати їх з керівником відповідного відділу. Аналітичні матеріали формуються у спосіб, який би дозволив у подальшому використовувати їх на системній основі для формування позицій Уповноваженого з прав людини у аналогічних справах.
2. Протягом робочих годин за завданням від керівника відповідного відділу експерти консультують представників розпорядників інформації щодо належного застосування законодавства в сфері доступу до публічної інформації з фіксацією кількості годин, витрачених на надання консультацій.
3. За 2 місяці проведення експертної роботи експерти мають скласти 3 аналітичні довідки у формі узагальнення практики Секретаріату та судів загальної юрисдикції в сфері доступу до інформації.
4. У результаті 2 місяців експертної роботи експерти разом мають сформувати огляд практики Європейського суду з прав людини в сфері доступу до інформації, встановлення балансу між правом вираження поглядів, розповсюдження інформації та правом на приватність, нелегітимного притягнення до відповідальності за поширення суспільно важливої інформації.
5. Після закінчення експертної роботи в Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини експерти зобов’язуються поширити набуті знання та досвід шляхом проведення не менше 2 лекцій до кінця 2016 року для різних аудиторій: представники державних органів, органів місцевого самоврядування, студенти, тощо.

Просимо надсилати документи для участі в конкурсі з 30 серпня до 12 вересня 2016 року на електронну адресу: Volkova@ombudsman.gov.ua.

Відібраних кандидатів, які подали документи та відповідають зазначеним вище вимогам, буде запрошено на співбесіду, яка відбудеться в Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за адресою: м. Київ, вул. Інститутська, 21/8, після 12 вересня 2016 року.

Контактні телефони: 044 253 10 32, 044 253 04 94.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/398863.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua