ОСТАП СЕМЕРАК: «ПОБАЧИВ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ – ФОТОГРАФУЙ І КОНТРОЛЮЙ МІСЦЕВУ АДМІНІСТРАЦІЮ»

26 авг, 08:38

У Мінприроди на завершальному етапі створення інтерактивної мапи стихійних та санкціонованих сміттєзвалищ. Цю інформацію в ефірі телеканалу «Еспресо» підтвердив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він зауважив, що робота над картою має кілька векторів.

«На цій карті буде офіційна інформація від органів місцевого самоврядування, яку ми отримуємо і паралельно обробляємо. Скажу Вам чесно за результатами отриманої інформації: місцева влада вкрай погано справляються із цією роботою», - розповів Міністр.

Остап Семерак вважає, що вирішення проблеми переробки та утилізації сміття залежить також від бажання самих українців змінювати ставлення до охорони навколишнього середовища.

«Подорожуючи Україною, кожен бачить великі і маленькі сміттєзвалища, які ніким не впорядковані. Наше завдання - донести до кожного українця, що це наша спільна справа боротися із забрудненням та сміттям навколо нас. Тому інтерактивна частина карти сміттєзвалищ передбачає мобільний додаток, який без проблем можна буде закачати на телефон і комунікувати з Міністерством, інформуючи нас про сміттєзвалища і паралельно контролюючи органи місцевого самоврядування як вони прибирають території від цих незаконних і тимчасових сміттєзвалищ», - розповів Міністр.

Він повідомив, що робота зі створення інтерактивної карти та мобільного додатку - на завершальному етапі.

«Це спільний продукт, який ми завершуємо формувати і незабаром презентуємо. Будемо робити промо-кампанію для того, щоб залучити якомога більше громадян України до вирішення проблеми зі сміттям. Повірте, один Міністр екології справлятися із цією проблемою буде дуже довго, але якщо ми почнемо разом працювати, то досягнемо мети набагато швидше», - резюмував Міністр.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/398673.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua