Остап Семерак: У деяких питаннях дерегуляції бізнесу Україна вийшла за межі «червоних» ліній ЄС

23 авг, 12:44

Дерегуляція бізнесу дозволить підприємцям економити кошти та зробить Україну привабливою для іноземних інвестицій. Проте спрощення умов ведення бізнесу в частині скасування деяких дозволів і ліцензій не повинно стати підставою для зловживань і зокрема, порушень природоохоронного законодавства. Про це сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, відповідаючи на питання журналістів щодо виконання Плану з дерегуляції ведення бізнесу в Україні.
«Я за своїми політичними поглядами повністю підтримую свободу підприємництва. Але спрощення умов для бізнесу має відбуватися із врахуванням впливу на довкілля. Ми вже в деяких питаннях дерегуляції вийшли за межі прийнятних європейських "червоних" ліній. Так, ЄС виступає за спрощення умов для бізнесу, але не за хаос в ньому. Питання охорони навколишнього середовища в Європі завжди залишається у пріоритетах. Ми не повинні забувати про це, говорячи про дерегуляцію в Україні», - прокоментував Остап Семерак.
Він зауважив, що серед заявлених напрямків дерегулювання, зокрема, сфера переробки вторинної сировини та поводження з відходами.
«Якщо це стосується природоохоронної сфери, то перед тим як відміняти дозволи, експертизи та процедури контролю, потрібно серйозно оцінити ризики та наслідки для довкілля. Провідні країни світу на перше місце ставлять боротьбу з тероризмом, а наступним пріоритетом  є боротьба зі зміною клімату та захист навколишнього природного середовища. Час усвідомити, що природоохоронна політика - це не просто крок до виконання міжнародних зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а важливий поступ на шляху до запровадження справжньої державницької політики», - резюмував Міністр.
На початку 2015 року в Україні активізовано процес дерегуляції, суть якої – зняття адміністративних бар’єрів та максимальне спрощення умов ведення бізнесу.
Реформа впроваджується, зокрема шляхом запровадження Плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року № 357.
Нещодавно Урядовий комітет на чолі з першим-віце-прем'єром Степаном Кубівим розглянув хід виконання Плану з дерегуляції ведення бізнесу в Україні.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/398454.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua