Вчені розробили ефективні ліки від сибірської виразки

02 дек, 16:21

Групі вчених США вдалося створити нові ліки від сибірської виразки, які відрізняються від попередніх підвищеною ефективністю та відносною дешевизною.
 
Новий засіб, створений на основі високоспецифічних антитіл, здатний зв'язувати бактерії сибірської виразки та продукти їхньої життєдіяльності в організмі людини. Розроблювачі припускають, що новий препарат здатний нейтралізувати мікроби сибірської виразки в людському організмі на будь-якій стадії розвитку хвороби. Застосовувані в цей час засоби здатні зупинити сибірську виразку лише на ранніх стадіях.
 
Ще важливіше те, що нове антитіло здатне повністю знищити бактерії сибірської виразки в ураженому організмі без допомоги антибіотиків. Результати попередніх розробок були ефективні тільки в комбінації з антибіотиками. За словами одного з учасників проекту Яна Паттерсона (Jean Patterson), вчені не виключали появи штаму сибірської виразки, стійкого до антибіотиків, а спецслужби США всерйоз побоювалися спроб терористичних угруповань роздобути його.
 
Крім того, біологічно активні речовини, які раніше використовувалися для лікування сибірської виразки, вироблялися в лабораторних умовах на основі культур клітин ссавців, що істотно підвищувало їхню собівартість. Нові антитіла виробляються більш дешевими бактеріальними клітинами.
 
OSVITA.ORG.UA
 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/39742.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua