Розроблено проект Плану експериментального етапу впровадження зовнішнього оцінювання в Україні

02 дек, 10:49

1 грудня під головуванням Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань запровадження зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти.
 
Під час засідання Міжвідомчої групи, до складу якої увійшли представники громадських організацій, міжнародні експерти, представники органів влади, ректори вищих навчальних закладів, було презентовано проект Плану експериментального етапу впровадження зовнішнього оцінювання в Україні.
 
„Планом передбачено, що у 2 областях відбудеться апробація моделей зовнішнього тестування: в одній тестування пройде в електронний спосіб, тобто абітурієнти відповідатимуть на питання тестів за допомогою комп’ютера. В іншій - тестування буде здійснюватися на папері”, - повідомив В’ячеслав Кириленко. - Остаточне рішення щодо цього буде ухвалено Урядом найближчим часом”. Віце-прем’єр наголосив, що цей масштабний проект перебуває під особистим контролем Президента Віктора Ющенка.
 
Проект Плану експериментального етапу впровадження зовнішнього оцінювання в Україні підготовлено міжнародним фондом „Відродження”, Центром тестових технологій у співпраці із Міністерством освіти і науки, Міністерством фінансів та іншими урядовими структурами. В розробці проекту брали участь експерти із Литви та США.
 
Урядовий портал
 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/39669.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua