Скотт Бердвелл: НКЦПФР повинна мати операційну незалежність для ефективного регулювання ринку капіталів

15 июл, 09:58

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) повинна мати операційну незалежність, зокрема, самостійно реєструвати нормативно-правові акти для ефективного регулювання ринку капіталів і оперативного реагування на порушення. Про це на зустрічі з журналістами сказав заступник директора Управління міжнародного співробітництва Комісії з цінних паперів США Скотт Бердвелл.

«Другим принципом роботи IOSCO (Міжнародна організація регуляторів фондового ринку - УНІАН) є операційна незалежність регулятора, тому так, це важливо», - сказав він.

За словами Бердвелла, Комісія повинна мати широкі повноваження для розслідування справ щодо правопорушень на ринку, включаючи отримання інформації про банківський рахунках учасників ринку, про телефонні дзвінки. При чому перевіряти слід не тільки учасників ринку, а й осіб, які не підпадають під регулювання НКЦПФР, але причетні до правопорушення.

Бердвелл зазначив, що Комісії також необхідно налагодити співпрацю з правоохоронними органами для оперативного реагування на правопорушення.

Крім того, відсутність операційної незалежності не дозволяє НКЦПФР підписати меморандум про взаєморозуміння з IOSCO, який дозволяє обмінюватися інформацією з 105 іноземними регуляторами.

«Наприклад, якщо НКЦПФР проводить розслідування по правопорушенню на ринку і порушник має банківський рахунок в США, то меморандум дозволяє Комісії звернутися до регулятора фондового ринку в США і попросити його відкрити розслідування від свого імені і отримати необхідну інформацію про це порушника», - сказав Бердвелл.

Як повідомляв УНІАН, Голова Нацкомісії з цінних паперів неодноразово наголошував, що розширення інспекційних повноважень НКЦПФР, які дадуть можливість проводити розслідування на ринку цінних паперів і отримувати будь-яку інформацію про фізичних та юридичних осіб, є важливим аспектом співробітництва з міжнародними регуляторами на фондовому ринку.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/396108.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua