Меморандум підписаний: взаємодія на благо людей, в ім'я миру

07 июл, 13:47

Поняття «земляки» дуже ємне. Зустріти земляка далеко від дому – це все одно, що зустріти родича: завжди є спільні теми для розмови. Є про що розповісти і розпитати, є про що посперечатися, а при необхідності є до кого звернутися за допомогою. Ймовірно, саме тому на всій території України і навіть за її межами створювалися Луганські земляцтва – як острівки малої батьківщини, з якою зв'язок настільки сильний, що це тяжіння неможливо подолати до кінця життя. Луганське земляцтво в Києві має довгу і яскраву історію, можливо, неоднозначну, але те, що сьогодні його діяльність виходить на якісно новий рівень – незаперечний факт. З ініціативи Земляцтва в березні нинішнього року була створена Асоціація «Східне партнерство», яку очолив Вадим Горан.
У складі Асоціації на даний момент налічується 15 громадських організацій, і її глава переконаний, що консолідація зусиль громадських організацій дасть можливість більш ефективно вирішувати нагальні проблеми, в тому числі – земляцькі.
Уже сьогодні в Білокуракиному був підписаний меморандум про співпрацю між Асоціацією «Східне партнерство» та Білокуракинською районною державною адміністрацією. Метою документа, підписаного головою Асоціації Вадимом Гораном і главою Білокуракинської райдержадміністрації Сергієм Іванюченком, є встановлення міцних зв'язків і створення умов для ефективного співробітництва в соціально-економічній, культурній, гуманітарній, духовної та інших сферах діяльності.
«Під час підписання Меморандуму про співпрацю, ми обговорили з главою Білокуракинської райдержадміністрації Сергієм Івановичем Іванюченком основні моменти нашої взаємодії, – розповів глава Асоціації «Східне партнерство» Вадим Горан, – а саме: проблеми медичного обслуговування в районі і розвитку фермерства, підняття на вищий рівень економіки, освіти і спорту. Асоціацією розроблено ряд програм, які, без сумніву, сприятимуть реалізації власних програм району щодо соціально-економічного розвитку».
Вадим Горан підкреслив, що Асоціація готова надавати допомогу району в проведенні спільних заходів, спрямованих на забезпечення представництва та захист прав, а також економічних і соціальних інтересів громадських організацій, бізнес-структур та окремих громадян, діяльність яких націлена на забезпечення відновлення об'єктів інфраструктури Білокуракинського району, соціального та медичного захисту, соціальної і професійної адаптації осіб, переміщених із зони АТО, які проживають на території Білокуракинського району.
Важливим аспектом взаємодії Вадим Горан вважає розробку та реалізацію спільних заходів з вивчення і збереження традицій українського народу, відродження його духовності, а також збереження об'єктів культурної спадщини. Серед пріоритетів спільної діяльності – надання допомоги дітям, інвалідам та людям похилого віку, всебічна підтримка громадян, які народилися або працювали в Луганській області, але на даний момент проживають за її межами.
Глава Білокуракинської райдержадміністрації Сергій Іванюченко підкреслив: «Луганське земляцтво, яке перебуває в Києві, тісно співпрацює з усіма районами в складі нинішньої Луганської області. Це для всіх є прикладом єдності, показником того, що Луганська область була, є і буде! »
Сергій Іванюченко також зазначив, що Білокуракинський район вже співробітничає з рядом громадських організацій, волонтерських, в тому числі і європейських. А співпраця з Луганським земляцтвом в економічній, культурній, спортивній сферах, безумовно, піде на користь людям, адже така взаємодія не тільки об'єднує людей, але і дає всім нам надію, що Луганська область в повному обсязі, як і раніше, увійде до складу України .
Прес-служба Асоціації «Східне партнерство»


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/395627.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua