Гольдарб: Влада не захотіла зупиняти тарифний грабіж – далі справа за людьми

06 июл, 08:34

1 липня закінчився запропонований президенту, його прем’єру і парламенту термін, за який українські експерти пропонували змінити злодійську тарифну політику. Реакції – нуль, а тому громадський рух «Тарифна мобілізація» пропонує людям об’єднуватися та самостійно захищати власні права.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник ГО «Публічний аудит» і «Тарифна мобілізація» Максим Гольдарб.

«Ми просили про дещо: встановити тарифи відповідно до рівня соціально-економічного розвитку країни та добробуту людей; ввести мораторій на вилучення та реалізацію житла людей, у яких виникла заборгованість по ЖКГ; заборонити підвищення тарифів без їх попереднього аудиту та публічного обговорення. Вказали на можливість спрямувати увесь український газ направляти в першу чергу в вкраїнські будинки і квартири за ціною «собівартість плюс рентабельність», виключивши з неї необґрунтовані податкові обтяження. Вимагали створити нову НКРЕКП — не зі ставлеників президента, а з представників громадськості та експертного середовища. Проте влада не змогла відмовитися від солодкого і багатомільярдного “газово-тарифного пирога», — розповідає Гольдарб.

Тому, за його словами, немає іншого виходу, як всім небайдужим громадянам країни об’єднуватися або навколо руху «Тарифна мобілізація», або в рамках будь-якого іншого антитарифного руху.

«Ми будемо організовано відмовлятися платити за несправедливими тарифами, спільно ставати на захист тих, до кого нагрянули президентські колектори. Тиснути на місцеву владу, щоб вона забезпечила всі будинки і квартири приладами обліку, заборонила вилучення житла у людей. Ми змусимо монополії постачати людям якісні послуги за обґрунтованою чесною ціною», — вказує Гольдарб.

Він додає, що таке об’єднання дасть змогу забезпечити й практичну, і юридичну допомогу, захистити права людей на місцях, координувати згуртовані дії, спрямовані на протидію грабежу.

«Об’єднання народу України в єдиному антитарифному русі —- це синергія справедливих, природних і обґрунтованих людських бажань, вимог і сподівань жити в Україні по-людськи. Люди мають на це право, і влада не може таке право відняти!», – резюмує він.

Нагадаємо, 30 травня провідній українські експерти у сфері енергетики та комунальних послуг підготували спільний Маніфест до влади, в якому міститься ціла низка вимог щодо наведення ладу в тарифній політиці країни та запобігання колапсу в сфері житлово-комунального господарства. Спеціалісти наполягають, що цілком економічно обґрунтованою є ціна для населення на рівні 3 500 грн і близько 3 000 грн для теплокомуненерго як оптового покупця. Було поставлено термін виконання експертних вимог – до 1 липня 2017 року. «Якщо діалог не складеться, нам доведеться вдаватися до інших мір, і вони будуть значно радикальнішими та жорсткішими», – говорили тоді ініціатори Маніфесту.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/395569.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua