Понад 1000 шукачів роботи скористались можливістю працевлаштування на харківському ярмарку вакансій

05 июл, 14:20

Понад 1000 шукачів роботи сьогодні скористались можливістю працевлаштування на харківському ярмарку вакансій, який пройшов в приміщенні Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка під лозунгом «Реальна робота за добрі гроші!». Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Володимир Міненко.
Вакансії пропонували державні та комунальні підприємства, ІТ-компанії  та банківські установи. Роботодавці шукали як представників інтелектуальних галузей економіки, так і робітників. Серед пропозицій роботи були вакансії інженерів-конструкторів, економістів, менеджерів, керівників магазинів, технологів тощо. Робітникам пропонувалась робота комірників, трактористів, електромонтерів, швачок, кухарів, перукарів, водіїв, продавців, слюсарів, фрезерувальників.
Заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк, який ознайомився з роботою Ярмарку, зазначив, що в тяжкий для країни час роботодавці намагаються створювати робочі місця з високим рівнем оплати праці. Саме завдяки цьому Харківська область є лідером серед областей України за соціально-економічним розвитком.
За словами В. Міненка, людям пропонувались вакансії з заробітною платою від 4 до 15 тис. грн. Підібрати високооплачувану роботу на ярмарку мали можливість як безробітні харків’яни, так і внутрішньо переміщені особи та демобілізовані учасники АТО. Безпосередньо на заході 30 роботодавців пропонували більше 250 вакансій.
«Існує думка, що роботодавці віддають перевагу дешевій робочій силі, але ми вирішили показати, що це не так! Є роботодавці, які цінять кадри, забезпечуючи їм легальне працевлаштування, гідну оплату праці, соціальний захист», - підкреслив В. Міненко.
Всього увазі відвідувачів було представлено 29 тис. вакансій по Україні, 2,3 тис. вакансій - по Харківській області, понад 2,1 тис. - по м. Харкову, 150 пропозицій громадських та тимчасових робіт, військова служба за контрактом.
Особи, які ще не визначились з напрямком професійної реалізації або мали сумнів щодо своїх професійних нахилів, здібностей та можливостей, проходили online-тестування щодо сфер застосування праці, виявлення ІТ-можливостей, виявлення підприємницького потенціалу. Шукачі роботи заповнювали кадрові анкети, переглядали відеопрезентації вакансій та робочих місць, на комп’ютерах вільного доступу створювали резюме. А найсміливіші спробували зробити відеорезюме. Цей напрямок службою зайнятості використовувався вперше.
Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості продемонстрував перспективні напрямки  професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, обладнання на якому навчає слухачів, провів майстер-класи за професіями «касир торговельного залу», «швачка», «заточувальник».
Також люди отримували консультації фахівців щодо порядку реєстрації в центрі зайнятості та соціального захисту від безробіття, з правових аспектів працевлаштування, навчання тощо.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/395449.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua