Фонд «Україна 3000» і Посольство Литовської Республіки в Україні провели спільну благодійну акцію

30 ноя, 17:45

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000», головою Наглядової ради якого є пані Катерина Ющенко, і Посольство Литовської Республіки в Україні провели спільну благодійну акцію. Вони передали в користування Центру дитячої онкогематології при лікарні ОХМАТДИТ і дитячому відділенню Інституту онкології Академії медичних наук України чотири сучасні побутові холодильники SNAIGE – по два в кожен заклад. Подія відбулася у актовій залі Центру онкогематології при лікарні ОХМАТДИТ.
 
У церемонії взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської республіки в Україні Вікторас Баубліс, керівник програми «Від лікарні до лікарні» Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Віра Павлюк,головний дитячий гематолог України Світлана Донська і завідувач дитячого відділення Інституту онкології України Сергій Павлик.
 
Технічна допомога для Центру онкогематології при ОХМАТДИТі та дитячого відділення Інституту онкології АМН України необхідна, передусім, для покращення побутових умов дітей та їхніх батьків, які живуть у спеціалізованих кімнатах, доки діти лікуються чи проходять післяопераційний курс реабілітації.
 
Як зазначила керівник програми «Від лікарні до лікарні» Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Віра Павлюк, «ця проста, але така необхідна техніка полегшить умови досить тривалого перебування дітей та їхніх батьків. Адже часом реабілітаційний період триває декілька місяців».
 
Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вікторас Баубліс у своєму виступі наголосив на важливості цієї допомоги для дітей: «Було багато різних пропозицій від наших колег щодо проведення цієї акції, але було вирішено, що буде найкраще, якщо ми допоможемо дітям. Це робота на перспективу, на майбутнє країни і майбутнє української нації».
 
На думку пана Посла, у будь-якому суспільстві є люди, які ніколи не забувають про тих, хто потребує допомоги, і литовським підприємцям особливо приємно допомогти дітям України.
 
Учасники події побажали батькам та маленьким пацієнтам упевненості, віри в життя, стійкості та успішного одужання.
 
Фонд «Україна 3000» реалізує спільно з Центром онкогематології Української дитячої спеціалізованої лікарні ОХМАТДИТ спеціальний пілотний проект, який передбачає надання Центру допомоги у розбудові власної технічної бази для проведення аутологічних та алогенних трансплантацій стовбурових клітин. Щорічно лейкозом в Україні хворіють майже 400 дітей.
 
Офіційне інтернет-представництво Президента України
 
 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/39511.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua