Остап Семерак чекає від народних депутатів України пропозицій щодо реформування Державної екологічної інспекції

21 июн, 08:45

Реформувати Державну екологічну інспекцію неможливо без внесення змін до чинного законодавства.  Про це під час години запитань до Уряду в парламенті сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
 
Відповідаючи  на запитання щодо  неправомірної  діяльності інспекторів Державної екологічної інспекції в  Дніпропетровській області, він нагадав, що Мінприроди активно нині працює над реформуванням  та зміною  застарілої системи в роботі  даного  органу.
 
«У Міністерстві створена відповідна робоча група, яка напрацьовує  пропозиції, щодо створення  єдиної  інтегрованої природоохоронної інспекції, що об'єднала б  всі контролюючі інспекцій у природоохоронній сфері. Однак змінити підходи в роботі Екоінспекції без внесення змін до чинного законодавства - неможливо», - зазначив Остап Семерак.
 
Міністр  повідомив парламентарям, що  до цієї роботи також залучені фахівці, які  займалися  питанням створення нової поліції та  закликав всіх народних депутатів  долучитися   до процесу реформування Державної екологічної інспекції.
 
«Прошу підтримати Мінприроди  у процесі створення нового ефективного інтегрованого органу, який буде здійснювати постійний моніторинг та контроль за дотриманням законодавства в сфері природоохоронної діяльності»,- зазначив Міністр.
 
Як приклад недосконалості діючого законодавства у природоохоронній сфері, він навів пожежі   на полігоні в   с. Великі Грибовичі Львівської області, де   представники Державної екологічної інспекції  протягом декількох років не мали можливості здійснити перевірку.
 
«Такий підхід до  роботи   в  сучасній європейській країні є неприпустимим. Маємо надію, що реформування Держекоінспекції сприятиме посиленню контролю за дотримання  вимог природоохоронного  законодавства», - резюмував він.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/394813.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua