Експерти виступили проти тарифної політики влади та підвищення тарифів

21 июн, 08:41

Вітчизняні експерти О. Кучеренко, М. Гольдарб, Д. Марунич, Ю.Гаврилечко, В. Землянський, О. Охріменко, О. Гончаров, С. Бєлашко та А. Любаревич заявили про економічну необґрунтованість підвищення ціни на газ і тарифів для населення в спільному Маніфесті. Експерти висунули цілу низку вимог до влади щодо наведення порядку в тарифній політиці держави та недопущення колапсу в сфері житлово-комунального господарства.

Спеціалісти переконані, що цілком економічно обґрунтованою є ціна для населення на рівні 3 500 грн і близько 3 000 грн для теплокомуненерго як оптового покупця, – повідомляє прес-служба ГО «Тарифна мобілізація».

«У той час як деякі експерти виступають за підвищення тарифів та вважають це суто технічним рішенням, ми відкрито заявляємо про очевидний обман і будемо йому протидіяти, а не потурати. У ціну газу закладені всі можливі «хотєлкі», тому вона надута як мінімум вдвічі. Влада й сама не може дати зрозумілих пояснень, чому українці за власний газ мають платити, як за імпортний», – говорить керівник «Публічного аудиту» Максим Гольдарб.  

Тому експерти вимагають, з-поміж іншого, виключити необґрунтовані податкові обтяження у вартості реалізації українського газу населенню, які штучно надувають тарифи на ЖКП. У тому числі йдеться про 50-відсоткову ренту на державний видобуток газу, що дозволить знизити сьогоднішній тариф майже на 2500 грн, а також скоротить кількість домогосподарств, які потребують субсидій.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/394811.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua