Між Україною та Болгарією підписано Меморандум про співробітництво у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції

30 ноя, 11:13

Меморандум про співробітництво у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції підписано сьогодні між Україною та Болгарією. Подібні документи Україна вже має з Польщею та прибалтійськими країнами. Меморандум передбачає обмін досвідом між відомствами обох країн у сфері інтеграції до Європейського Союзу та НАТО, повідомив сьогодні міністр закордонних справ Борис Тарасюк по завершенню україно-болгарських переговорів з віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних справ Республіки Болгарія Івайлом Калфіним.
 
Борис Тарасюк наголосив на тому, що Болгарія є пріоритетним партнером України у Чорноморському регіоні, українсько-болгарські відносини "розвиваються безпроблемно". Міністр підкреслив, що за минулий рік товарообіг між двома країнами становив 870 млн доларів США і має тенденцію до збільшення. Крім того, у представників ділових кіл України та Болгарії існує взаємна зацікавленість у великих інвестиційних проектах.
 
У свою чергу, міністр закордонних справ Республіки Болгарія Івайл Калфін відзначив ініціативну роль України як гаранта регіональної безпеки в регіоні, маючи на увазі Форум Співдружності Демократичного Вибору, який відбудеться в Києві 2 грудня. Болгарський міністр повідомив, що його країну представлятиме віце-президент.
 
Крім того, Івайл Калфін висловив особливу подяку українській стороні "за толерантну підтримку болгар в Україні", оскільки "людський фактор є надзвичайно важливим для розвитку двостороннього співробітництва".
 
Урядовий портал
 
 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/39402.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua