НКЦПФР зупинила внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів трьох емітентів

27 май, 08:52

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на черговому засіданні, яке відбулось 26 травня 2016 року, прийняла рішення зупинити внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів ПАТ «КОД ІНВЕСТ», ПАТ «АВК-ФІНАНС» і ПАТ «Силові електронні прилади управління».

Рішення прийнято у зв‘язку із розміщенням зазначеними емітентами недостовірної інформації у загальнодоступній інформаційній базі даних НКЦПФР про ринок цінних паперів та поданням недостовірної інформації до Комісії.

Зокрема, зазначені емітенти відобразили у своїй фінансовій звітності на значну суму нематеріальні активи, щодо оцінки яких у Комісії виникли сумніви в її достовірності. Отримані від емітентів звіти про оцінку майна були передані на рецензію до Фонду державного майна України. У своїй рецензії ФДМУ зазначив, що вищезазначені звіти не відповідають вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна, є неякісними та непрофесійними і не можуть бути використаними.

За розкриття недостовірних даних у своїй фінансовій звітності емітент цінних паперів несе відповідальність відповідно до Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в України». Крім того, безпідставне завищення фінансових показників емітента може призвести до порушення прав та інтересів інвесторів.

Зупинення внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів діятиме до усунення зазначеними емітентами порушення.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/393610.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua