Участь Президента в заходах з відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій

25 ноя, 15:45

25 листопада Президент України Віктор Ющенко відкриє художньо-публіцистичну виставку в Українському домі, присвячену Голодоморам в Україні. Увечері цього ж дня Глава держави закличе громадян 26 листопада о 16.00 вшанувати пам‘ять жертв Голодоморів Загальнонаціональною Хвилиною мовчання та взяти участь в акції «Засвіти свічку», яка передбачає, що українці, вшановуючи пам‘ять загиблих, запалять свічки біля ікон, пам’ятних знаків, на майданах міст та сіл, або вдома на вікні. Акція почнеться на Софійській та Михайлівській площах у Києві.
26 листопада о 10:00 Віктор Ющенко візьме участь у посадці Калинового гаю на схилах Дніпра в районі Аскольдової могили та в парку Слави, а о  14:40 - у скорботній ході учасників жалоби від Софійського до Михайлівського собору.
О 15:05 Глава держави покладе квіти до пам’ятника жертвам Голодоморів, після чого о 15:20 візьме участь у панахиді ієрархів християнських церков у Михайлівському соборі.
О 15:50 Президент України виступить з промовою на Михайлівській площі,  після чого оголосить Загальнонаціональну Хвилину мовчання. 
Увечері, о 17:00, в Національному академічному театрі опери та балету України ім. Т.Г.Шевченка Віктор Ющенко візьме участь у реквіємі, присвяченому жертвам Голодоморів.
У заходах також візьмуть участь Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Прем'єр-міністр Юрій Єхануров, народні депутати та інші державні діячі.
 
Офіційне інтернет-представництво Президента України
 
 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/39094.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua