Нарендра Чодері - новий виконавчий директор «Криворіжсталі»

25 ноя, 12:52

«Криворіжсталь» отримала нового виконавчого директора в особі високоосвіченого управлінця в галузі виплавки сталі Нарендра Чодері. Про це повідомила генеральний менеджер зі зв’язків компанії «Mittal Steel» Нікола Девідсон.
 
Нарендра Чодері працює в «Mittal Steel» з 1993 року. Досвід його роботи на технічних і управлінських посадах складає 40 років. До свого нового призначення Чодері працював виконавчим директором в «Mittal Steel Galati» в Румунії, а перед цим керував роботою підприємств «Mittal Steel Temirtau» в Казахстані.
 
Н. Чодері повідомив, що вже зустрічався з мером Кривого Рогу, але ця зустріч не стосувалася справ — це був суто дружній візит. Він також зазначив, що не збирається бути менеджером, який приїжджає на один день, а планує переїхати і жити тут зі своєю родиною.
 
За словами Нарендра Чодері, комбінат «Криворіжсталь» коштував «Mittal Steel» набагато дорожче, ніж всі раніше придбані компанією підприємства. Проте «Mittal Steel» не планує окупити придбання «Криворіжсталі» за рахунок підвищення цін, оскільки так можна втратити ринок і покупців. Кошти, витрачені на придбання комбінату, можна буде повернути через кілька років, вважає Нарендра Чодері.
 
«Mittal Steel» планує переказати 50% від загальної суми за «Криворіжсталь» до 28 листопада поточного року. Ще 50% будуть переказані згідно з умовами договору купівлі-продажу протягом наступних 30 днів. Нарендра Чодері почне виконувати обов’язки головного виконавчого директора «Криворіжсталь» після перерахування «Mittal Steel» всіх грошей за придбаний пакет акцій комбінату.
 
Н. Чодері відзначив, що в основному підприємство «Криворіжсталь» на сьогодні має непогані показники діяльності в межах своїх можливостей, але все ж таки потребує серйозної модернізації основних фондів. Але не дивлячись на це, компанією було вирішено вийти на рівень виробництва в 10 млн. тонн сталі. За словами спеціалістів, це є цілком реальним. Також необхідно провести значну роботу з метою зміцнення позицій на ринках з високим рівнем конкуренції. Н. Чодері зазначив, що підприємство має проблеми модернізації схожі з проблемами «Mittal Steel Temirtau» в Казахстані.
 
За словами Нарендра Чодері, довгострокова стратегія виробництва, яка полягатиме в підвищенні якості і розширенні асортименту продукції заводу, а також випуску різних видів довгомірної і листової продукції, буде спрямована на ринки збуту Європи і світу. Але для цього необхідні значні інвестиції.
 
«Ми вже почали аналізувати інвестиційні можливості, але поки що зарано робити остаточні висновки. Одним з пріоритетів однозначно буде відхід від напряму мартенівської плавки і лиття злитків»,— підкреслив він.
 
Також передбачається зміна стратегії дотримання виключно орієнтації на довгомірну продукцію. За його словами, вони шукатимуть можливості виходу на виробництво більш складної листової продукції.
 
Одним з пріоритетів роботи «Mittal Steel» буде розвиток комерційного напряму діяльності «Криворіжсталі», що стане ключовим аспектом у підвищенні її конкурентоспроможності. Якщо раніше підприємство працювало в ізоляції, то тепер воно матиме всі переваги участі в глобальній групі компаній, зокрема, доступ до спільної узгодженої діяльності і фінансової підтримки на суму 200 млн. доларів. На майбутнє планується підвищити рентабельність підприємства за рахунок інвестицій як у видобуток, так і у виплавку сталі.
 
«На даний момент основна маса продукції „Криворіжсталі“ експортується. В довгостроковій перспективі ми розраховуємо на зростання внутрішнього попиту в Україні, який частково зніме навантаження на ринок експорту»,— повідомив Н. Чодері .
На його думку, попит значно зросте, якщо Україна вступить в ЄС. Таким чином, мережа збуту компанії допоможе знайти нові ринки для експорту.
 
За словами Н. Чодері, «Mittal Steel» виконуватиме всі соціальні зобов’язання, передбачені договором купівлі-продажу підприємства. Крім того, як він зазначив, вони будуть надавати постійну підтримку місцевій владі і будуть завжди готовими до співпраці.

«Всі наші підприємства підтримують громади, на території яких вони розташовані. Наприклад, наше підприємство в Чехії було визнано третім за обсягами витрат на громадські проекти в 2005 році. Так само наша робота в Казахстані є підтвердженням серйозності наших намірів»,— повідомив він.
 
Спеціаліст підкреслив, що основна мета «Mittal Steel» в Україні полягає в тому, щоб перетворити «Криворіжсталь» на один з найбільш конкурентоспроможних заводів в Європі.
 
Довідка ElCOMARTNews. Нагадаємо, що 24 жовтня в Києві відбулися публічні торги з продажу 93,02% пакету акцій ОАО КГМК «Криворіжсталь», переможцем яких стала компанія «Mittal Steel Germany GMBH» (Німеччина), яка запропонувала за пакет 24,2 млрд. грн. при стартовій ціні у 10 млрд. грн.
 
28 жовтня Фонд державного майна України і «Mittal Steel Germany GMBH» підписали договір куплі-продажу 93,02% акцій ОАО «Криворіжсталь».
 
«Mittal Steel» є найбільшим глобалізованим виробником сталі у світі. Компанія має свої виробництва на 4 континентах в 16 країнах. Глобальний центр управління знаходиться в Нідерландах. Загальний обсяг виробництва компанії складає 70 млн. тонн сталі.
 
За словами Нарендра Чодері, «Mittal Steel» є найбільш прибутковою компанією з виробництва сталі у світі. Вона має один з найширших асортиментів продукції, і є найбільшим виробником листового прокату в США та найбільшим виробником довгомірної продукції в Європі. «Mittal Steel» має великий досвід в приватизації та інтеграції і є активним учасником консолідації та глобалізації. Особливістю політики компанії є децентралізований підхід до управління. Тобто кожне підприємство має власне правління, команду менеджерів і самостійно веде свою діяльність. Таким чином підприємства мають змогу підтримувати власну культуру і національну самобутність, водночас користуючись перевагами своєї приналежності до глобальної компанії.
 
Партнерство з «Mittal Steel» дає багато конкурентних переваг, серед яких:
- сукупна купівельна спроможність;
- велика мережа збуту;
- глобальний банк інформації;
- ширші можливості ;
- більша стабільність.
 
В 2004 році «Mittal Steel» в Америці відвантажив продукцію на суму 28 млн. тонн, в Європі — на суму 18 млн. тонн. Доходи в Америці склали 15,6 млрд. доларів, в Європі — 9,9 млрд. доларів. Позиції на ринку: в Америці та Африці «Mittal Steel» за обсягами виробництва посідає перше місце, в Європі — друге.
 
ОАО «Криворіжсталь» є найбільшим в Україні металургійним комбінатом повного циклу.
Потенційні виробничі потужності розраховані на випуск більш ніж 20 млн. тонн металопрокату, сталі та чавуну на рік.
 
Наталія Погосова,
кореспондент
 
ELCOMARTNews
(www.e-news.com.ua)
 
 
 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/39051.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua