Групою підприємств Baltic Beverages Holding в Україні запроваджений принципово новий проект у сфері інформаційних технологій

25 ноя, 11:12

Група підприємств BBH в Україні стала першою компанією в СНД, яка запровадила і почала успішно використовувати принципово нові інформаційні технології для вирішення бізнес-задач. IT-проект зі створення «Корпоративної звітної системи і сховища даних» був реалізований на технологіях і продуктах корпорації Microsoft (USA).
 
У зв'язку зі зростаючою конкуренцією на ринковому просторі України, своєчасне прийняття аргументованого рішення, у тому числі й стратегічного, багато в чому залежить від чіткого аналізу поточної ситуації. Такий аналіз повинен ґрунтуватися на реальних і достовірних показниках діяльності компанії. Територіальна особливість розташування заводів ВВН в Україні (Київ, Львів, Запоріжжя), а також їх представництв, використання різних інформаційних систем – все це викликало об'єктивну необхідність у побудові та впровадженні корпоративного сховища даних і єдиної системи звітності, яка надала б можливості оптимізувати всі бізнес-потоки і при цьому мінімально залежала від рутинної ручної роботи.
 
До запровадження даної системи були залучені фахівці ВВН-Україна, російського та українського підрозділів Microsoft Consulting Services, а також представники компанії Sigel. Процес впровадження рішення розпочався з аналізу джерел і споживачів звітів, аудиту бізнес-процесів компанії, ,побудови повного переліку бізнес-схем, які необхідно було відобразити в звітній системі.
 
Сьогодні кожен користувач компанії має можливість одержати окрему веб-сторінку на порталі з персоналізованим набором звітів відповідно до займаної позиції і функціональних обов'язків. Зручність даної системи полягає також і у тому, що співробітники мають можливість працювати зі звітами дистанційно: вдома або у відрядженні. Для цього їм потрібен тільки доступ до мережі Інтернет. Таку можливість одержали і партнери ВВН-Україна, зокрема, дистриб’ютори. Однак найголовніше, чого вдалося досягти, – це істотно зменшити тимчасові витрати і підвищити ефективність роботи аналітиків компанії.
 
 Досить складний з технічної та організаційної сторін проект був реалізований всього за 5 місяців. В результаті цього, нам вдалося скоротити терміни побудови звітів у 5 разів, підвищити їх гнучкість і організувати ведення оперативного й стратегічного планування виробничої і комерційної діяльності на якісно новому рівні, – підкреслив голова правління групи підприємств ВВН в Україні Юрій Вертопрахов. – Приємно відзначити, що сьогодні на підприємствах ВВН-Україна застосований зовсім новий продукт, і наша компанія стала першою в СНД з використання цього рішення в промисловому масштабі. Впевнені, що запровадження інноваційних рішень, – в IT або інший бізнес-напрямках, наблизить групу ВВН-Україна до досягнення нашої головної мети – завоювати лідерство на вітчизняному ринку.
 
 
Відділ комунікації та інформації Baltic Beverages Holding
inna.derkach@slavutich.com


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/39010.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua