Держкомлісгосп України розпочав реалізацію деревини

25 ноя, 09:19

На виконання доручення Президента України, з метою максимального забезпечення виробничих потреб вітчизняних деревообробних підприємств в сировині Державний комітет лісового господарства наказом “Про механізми продажу необробленої деревини” затвердив “Порядок проведення аукціонів з продажу необробленої деревини”, який сьогодні знаходиться на погодженні в зацікавлених міністерствах і відомствах.
 
Даним Положенням, починаючи з 1січня 2006 року, передбачено запровадження порядку реалізації деревини в круглому виді лише на аукціонах і тільки підприємствам деревообробного сектору економіки України. З 16 листопада поточного року в обласних управліннях лісового господарства розпочалось проведення аукціонів по реалізації лісових ресурсів 1 кварталу 2006 року.
 
Перші торги з 16 по 21 листопада 2005 р. відбулися у Волинському, Київському, Сумському та Чернігівському обласних управліннях лісового господарства. Прозорість проведення торгів забезпечували конкурсні комісії, до складу яких входили представники продавця, облдержадміністрацій, податкових адміністрацій, громадських організацій, діяльність яких має відношення до лісопромислового комплексу.
 
На чергові аукціони було виставлено понад 225 тисяч м3 найрізноманітнішої продукції – від технологічної сировини до першосортного пиловника дубового. Зокрема по Волинському обласному управлінню лісового господарства – 29920 м3, Київському – 96505 м3, Сумському – 32490 м3 та по Чернігівському – 66855 м3. Участь у відкритих торгах взяли представники багатьох комерційних структур, що спеціалізуються на переробці лісу-кругляка на будівельні матеріали та товари народного споживання. З підприємцями були заключені біржові контракти на поставку продукції, відповідно по Волинському обласному управлінню лісового господарства – 10115 м3, Київському – 21915 м3, Сумському – 24934 м3 і по Чернігівському – 59591 м3 деревини.
 
Подив лісівників викликав низький попит на дубовий пиловник, з приводу якого в останній час точилися гострі дискусії з деревообробниками. Наприклад в Київському обласному управлінні лісового господарства із виставлених на торги 2250 м3 було викуплено лише 30 м3. Подібна ситуація також склалась на інших торгах.
 
Урядовий портал
 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/38975.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua