Громадські активісти виявили осередок сепаратизму в Сумах

15 мар, 08:44

У Сумах патріоти виявили осередок сепаратизму. Однак замість подяки отримали кримінальну справу і повістки на допити.

В mediaHUB SumyNews у понеділок, 14 березня 2016 року активісти продемонстрували громадськості докази антиукраїнської діяльності проросійських сил у Сумах, зокрема – записи у соціальних мережах, документи та світлини, що доводять пристуність сепаратистських елементів у місті.  Відповідно до даних РНБО з 2004 року Російська Федерація сформувала мережу громадських організацій для підготовки окупації України. За словами активістів патріотичних сил, такі організації продовжують свою діяльність і в Сумах.  Серед них: БФ "Вічний вогонь", "Союз русского народа", "Русский культурный центр", "Организация юных резведчиков Сумщины", "Помни имя свое".

Всі ці організації певною мірою причетні до останніх акцій проти декомунізації в місті. Хочеться нагадати, що "Донецька республіка" спочатку теж існувала як громадська організація. Перші їх акції – це збір підписів за федералізацію та проти "бандеризації". Тому ми надзвичайно стурбовані тим, як активісти Опозиційного блоку за участі ГО "Вічний вогонь" та "Нащадки перемоги" організували збір підписів сумчан проти виконання закону про декомунізацію, - говорить голова ВГО "Молодий Народний Рух Андрій Рибалко". 

"В повідомленні про мирне зібрання  ГО "Вічний вогонь" вказала, що буде проводитися опитування суспільної думки. Однак насправді виявилося, що відбувалася агітація з цинічними маніпулювання та перекручуванням фактів. Підписи, які збиралися в мешканців міста, не можуть бути використані як юридичний документ, адже неможливо перевірити їх правдивість. Перейменування вулиць – це вимога закону. А єдиною метою організаторів акції проти декомунізації є дестабілізація суспільної ситуації в місті.", -  вважає член Виконавчого  комітету Сумської міської ради Володимир Луговий.

"Враховуючи бездіяльність правоохоронних органів, патріотичні громадяни всіма можливими законними методами намагалися припинити дії проросійських активістів. Двічі намети було складено відносно безконфліктно, але 3 березня виникла сутичка, у ході якої один із проукраїнських активістів отримав травму голови, а намет  Опозиційного блоку був зруйнований.", - говорить громадський активіст Олександр Ревенко.

 "Дуже дивно, що правоохоронці активізувалися лише після цієї події. Але порушили кримінальну справу не проти сепаратистів, а проти тих, хто їм протидіяв. Вже три активісти отримали повістки на допит. Під час допитів правоохоронці цікавилися не діями "декомунізаторів", а саме діями патріотів. Маємо надію, що це лише формальності. Однак, якщо кримінальна справа проти активістів буде набирати обертів, ми будемо суспільство просити про підтримку.", - повідомив Олександр Ревенко.

По завершенні заходу активісти зазначили, що передадуть зібрані докази та факти у відповідні правоохоронні структури та СБУ.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/388421.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua