Про проблеми працевлаштування інвалідів

24 ноя, 10:16

23 листопада Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко взяв участь у Слуханнях, організованих Комітетом Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, на тему „Працевлаштування інвалідів: реалії та перспективи”.
 
Серед учасників засідання були представники органів центральної та місцевої влади, народні депутати України, представники громадських організацій інвалідів.
 
У своєму виступі В’ячеслав Кириленко наголосив на тому, що одним із перших соціальних указів Президента Віктора Ющенка був Указ ”Про першочергові заходи щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями”. За словами Віце-прем’єра, „Уряд на виконання цього Указу ухвалив план додаткових заходів щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями”.
 
На думку В’ячеслава Кириленко, належної уваги заслуговує тенденція до збільшення кількості інвалідів у нашій країні. „Тепер це 5 відсотків від загального складу населення і є тенденція до зростання цієї кількості. Держава повинна у гуманітарний і фінансовий спосіб реагувати на ці виклики, бо тема працевлаштування інвалідів є надзвичайно гострою для нас усіх, - відзначив Віце-прем’єр. – Згідно з національною програмою професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями додатково в цьому році ми маємо створити не менш як 12,5 тисяч нових робочих місць за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів. Переконаний, що цієї цифри буде досягнуто, і вже треба думати про завдання на наступний період”.
 
 В’ячеслав Кириленко вважає, що для поліпшення ситуації потрібно напрацювати законодавчі механізми, які б дали можливість Державному центру зайнятості та його регіональним відділенням у повному обсязі займатися працевлаштуванням інвалідів. „Безумовно, предметом нормативного регулювання повинна бути і взаємодія Фонду соціального захисту інвалідів і Державного центру зайнятості, особливо на місцях. Бо з одного боку Фонд соціального захисту оперує ресурсами, що акумулюються зокрема і завдяки сплаті підприємствами штрафних санкцій, з іншого боку - Фонд не може у повному обсязі ефективно застосувати ці ресурси до працевлаштування інвалідів без взаємодії з Державним центром зайнятості, який має базу вакансій робочих місць”, - зазначив Віце-прем’єр.
 
Під час слухань В’ячеслав Кириленко наголосив на необхідності напрацювання нової Національної програми професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями, і закликав громадські організації інвалідів взяти активну участь у цьому процесі.
 
 
ПРЕС-СЛУЖБА ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ
 т. 256-75-52, 256-62-89 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/38839.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua