Нарада з питань реалізації програм соціального розвитку регіонів

24 ноя, 09:57

22 листопада у Миколаївській області відбулась третя робоча нарада за участю міністра праці та соціальної політики України Івана Саханя з питань реалізації програм соціального розвитку регіонів. У зустрічі взяли участь заступники міністра Наталія Іванова та Володимир Тьоткін, заступники голів облдержадміністрацій, начальники Головних управлінь праці та соціального захисту, міністр праці та соціальної політики Автономної Республіки Крим, керівники центрів зайнятості Запорізького, Кіровоградського, Одеського, Херсонського регіонів, Севастопольського міського та Кримського республіканського центрів зайнятості.
 
У своєму виступі Іван Якович визначив чітку програму дій Миколаївської служби щодо вирішення проблем зайнятості в регіоні. Він звернув увагу на той факт, що час дешевої робочої сили для України минув і звинувачувати службу зайнятості в нездатності у повному обсязі задовольняти потреби роботодавців у висококласних працівниках – не вірно. За його словами, тим, кому необхідні кваліфіковані працівники, потрібно створювати такі умови праці та її оплати, щоб робота була привабливою.
 
Міністр праці зупинився і на проблемі невідповідності попиту та пропозиції робочої сили на ринку праці суднобудівної галузі. Міністр зазначив, що службі зайнятості потрібно визначити потреби та відпрацювати механізм здійснення навчання та підвищення кваліфікації суднобудівників на замовлення роботодавців.
 
Іван Сахань також наголосив, що одне з найголовніших завдань - створення нових робочих місць. Але в центрі уваги, передусім, повинна бути їх якість, а не кількість. Також було звернена увага на те, що легалізація робочих місць не вирішує проблему їх створення.
 
Для вирішення проблем забезпечення зайнятості, ефективного відтворення трудового потенціалу, за словами міністра, необхідні стимулювання й підвищення мотивації безробітних до трудової діяльності, а з іншого боку, активізація співпраці з роботодавцями. Державна служба зайнятості повинна працювати і над тим, які робочі місця вона може запропонувати молоді, а особливо - випускникам профтехучилищ.
 
Щодо діяльності регіональних центрів зайнятості, представники яких були присутні на нараді, і, зокрема, Миколаївської ОСЗ, то Іван Якович підтримав ідею створення обласної програми розвитку суднобудування, позитивно оцінив роботу щодо надання інвалідам інформаційних та консультаційних послуг. Однак, зазначив, що потрібно змінити підхід роботодавців до працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями.
 
Инф. DCZ.gov.ua

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/38831.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua