Детективи НАБУ викрили на хабарі п’ятого суддю

17 фев, 14:14

У вівторок 16 лютого голову Козівського районного суду Тернопільської області викрили під час отримання  неправомірної вигоди у розмірі понад 54 тис. грн. Операцію провели детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції України.

Це - п’ятий суддя, якого викрили детективи НАБУ з моменту початку розслідувань.

Суддя вимагав  та отримав через посередника (адвоката) гроші за ухвалення рішення про відмову у задоволенні клопотання про скасування іспитово-випробувального терміну відносно заявника. Адвоката, який передавав судді гроші, затримано.

За фактом було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3-ю статті 368-ї Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, з початку повноцінної слідчої роботи – утворення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - детективами НАБУ було затримано на хабарі п’ять суддів у різних областях України. Розмір хабарів складав від 20 000  до більш ніж 100 000 грн. Трьом суддям вже повідомлено про підозру.

Детективи Національного антикорупційного бюро внесли перші провадження до ЄРДР 4 грудня 2015 року- після формування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, що здійснює процесуальне керівництво над детективами НАБУ.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/386490.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua