Іван Сахань: кожне третє нове робоче місце, створено шляхом реєстрації трудових відносин найманих працівників із фізичними особами - підприємцями

21 ноя, 12:13

Міністр праці та соціальної політики Іван Сахань повідомив журналістам, що протягом 9 місяців цього року уже створено 839,5 тисячі нових робочих місць, що становить 84% річного завдання.
 
За словами міністра, із загальної кількості новостворених робочих місць 36,8% становлять робочі місця на підприємствах, в установах, організаціях та понад 63% робочих місць — у сфері підприємницької діяльності фізичних осіб (підприємців та самозайнятості населення). „Значною мірою зазначені робочі місця є певним результатом роботи з детінізації зайнятості. Так, 293,6 тис. робочих місць або кожне третє нове робоче місце, створено шляхом реєстрації трудових відносин найманих працівників із фізичними особами, тобто підприємцями”, — наголосив міністр.
 
„Одночасно, із створенням нових, відбуваються процеси ліквідації (або скорочення) робочих місць. За попередніми даними за 9 місяців ліквідовано 259,2 тис. робочих місць. Однак, потрібно зазначити, що кількість новостворених робочих місць у 3,2 рази перевищила кількість ліквідованих. Такі тенденції мають позитивний вплив на зростання зайнятості, скорочення безробіття”, — зазначив Іван Сахань.
 
За даними обстежень Держкомстату у І півріччі 2005 року чисельність зайнятих в усіх сферах економічної діяльності збільшилася на 153,8 тис. осіб, а рівень зайнятості зріс на 0,4%, при чому рівень безробіття серед населення у віці 15-65 років скоротився на 0,9%.
 
Инф. Мlsp.gov.ua
 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/38378.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua