Юрій Павленко доручив виявити гендерні дискримінації в країні

18 ноя, 16:19

17 листопада 2005 року Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з Програмою рівних можливостей ПРООН провело семінар «Державна стратегія ґендерних перетворень».
 
Гендерні проблеми обговорювали Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, Перший заступник Міністра Ілля ШЕВЛЯК, заступник Постійного Представника Програми Розвитку ООН в Україні, Директор Програм ПРООН Йоанна Казана-Вишньовецька, а також заступники Міністрів України та голів облдержадміністрацій.
 
Юрій Павленко, виступаючи, наголосив, що семінар такого високого рівня проводиться в Україні вперше. «Дотримання Україною ґендерних стандартів є не лише яскравим показником демократизації суспільства, а й необхідною умовою для вступу до Європейського співтовариства», - зазначив Міністр. 
 
Юрій Павленко наголосив на необхідності провести ґендерний аналіз кадрового складу центральних і місцевих органів виконавчої влади й керівного складу галузей для того, щоб виявити гендерні дискримінації. «При формуванні кадрового резерву та затвердженні на керівні посади в органах законодавчої, виконавчої, судової влади необхідно забезпечувати паритетну представленість чоловіків і жінок», – зазнчаив Міністр. А для впровадження ґендерної складової в політику і діяльність регіонів Юрій Павленко наголосив на необхідності продовжувати розбудову мережі бюро ґендерних ініціатив.
 
Міністр наголосив на необхідності створити експертні групи з ґендерних питань, за участю науковців, педагогів та представників громадських організацій при обласних державних адміністраціях. Юрій Павленко зазначив, що найважливішим у вдосконаленні ґендерної політики є налагодження тісної співпраці державних і місцевих органів самоврядування та громадських організацій.
 
Зараз Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту розробило Національну концепцію ґендерних перетворень в Україні та Державну програму з утвердження ґендерної рівності в українському суспільстві на 2006-2015 роки.
 
«Це перші в Україні документи, в яких концептуально викладені погляди суспільства й держави на ґендерні підходи, перетворення та аналіз реалій з позиції ґендерної перспективи. Прийняття таких документів зможе розв’язати значною мірою ґендерні проблеми в Україні», - зазначив Юрій Павленко.  
 
Урядовий портал
 

Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/38280.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua