Без успіху НАБУ реформи в Україні не відбудуться

13 ноя, 12:25

Успіх Національного антикорупційного бюро України означатиме успіх держави на шляху до Євросоюзу. В цьому переконаний директор Бюро Артем Ситник. Під час зустрічі з делегацією DFID (Department for International Development) та Британського посольства він подякував міжнародним партнерам за підтримку створення та розбудови НАБУ.
 
«Завдяки підтримці DFID Бюро отримало комунікаційну стратегію, оновлений веб-сайт та активні сторінки у соціальних мережах. Було розроблено та втілено у життя програму тренінгів для детективів із залученням кращих міжнародних експертів. Наразі ми маємо підтримку в розробці ІТ-стратегії та архітектури. А вже найближчим часом плануємо підписати меморандум з Генеральною прокуратурою України щодо e-Case Management System», - розповів А.Ситник.
 
У діалозі з представниками британської делегації він наголосив на бажанні якнайшвидше розпочати розслідування. Адже через те, що досі не сформовано Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, детективи Бюро можуть займатися лише збором та аналізом інформації.
«Переконані, міжнародна підтримка якнайшвидшого формування Спеціалізованої прокуратури забезпечить можливість НАБУ повноцінно розпочати розслідувати перші справи вже цього року», - зазначив А.Ситник.
 
В свою чергу, представники DFID висловили бажання й надалі підтримувати Національне антикорупційне бюро, адже невеликий бюджет, визначений для НАБУ на наступний рік, на жаль, не дає можливостей придбати необхідну техніку й обладнання для повноцінної незалежної роботи.

«Я впевнений, що без успіху Національного антикорупційного бюро, реформи в Україні не відбудуться», - підкреслив міністр DFID Десмонд Свейн. 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/380593.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua