Міжнародні експерти: Народ України та західні партнери – на боці НАБУ

07 сен, 14:29

«Впливові можновладці можуть чинити перешкоди роботі Бюро, однак ви маєте пам’ятати, що народ України і західні партнери на вашому боці. Сполучені Штати Америки будуть усіляко підтримувати Україну у боротьбі з корупцією», - заявив під час брифінгу щодо старту тренінгів детективів Національного антикорупційного бюро України представник посольства США, один з учасників програми підготовки детективів Джеф Коул.
 
Він також наголосив на необхідності якнайшвидшого формування Антикорупційної прокуратури для повноцінного старту роботи Бюро.
«Працівники НАБУ мають можливість змінити хід історії, перетворити Україну, в якій панує корупція, на країну, в якій панує верховенство права, в якій корупція не просто не заохочується, але й знаходить покарання. Це, мабуть, останній шанс для України справитися з проблемою корупції. Тому на НАБУ лежить велика відповідальність», - підкреслив Дж.Коул.
 
Навчати перших детективів Національного антикорупційного бюро України будуть найкращі українські та міжнародні експерти.
«Протягом п’яти тижнів дискусій та кейс-стаді 70 детективів Бюро зможуть отримати практичні навички та знання, необхідні їм для розслідування корупційних злочинів та злочинів у фінансовій сфері», - розповіла представник Центру протидії корупції Києво-Могилянської Академії Оксана Нестеренко.
 
В свою чергу, один з лекторів, канадський консультант з боротьби з корупцією Дональд Боузер підкреслив, що над розробкою програми підготовки детективів експерти з Грузії, Фінляндії та США розпочали працювати ще у грудні минулого року.
«Багато хто цікавиться, як можна підготувати детектива до роботи усього за 5 тижнів тренінгів. Це лише базовий тренінг для того, щоб вони змогли розпочати свою роботу. Ми тренуватимемо детективів протягом наступного року. Та переконані, що перші успішні розслідування отримаємо дуже скоро», - зазначив Д.Боузер.
 
За словами фінського лектора Міка Аалто, експерта з підтримки реформ в Україні у секторі юстиції, детективів навчатимуть співпраці з іншими організаціями, що можуть допомогти у розслідуванні корупційних злочинів, розповідатимуть, як підготувати справу для розгляду її у суді та як дізнатися, чи достатньо надано доказів про правопорушення для винесення обвинувального вироку. 


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/376236.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua