Укрпошта презентувала серію конвертів з роботами бійців АТО

07 сен, 08:27

Національний оператор поштового зв'язку України спільно з Всеукраїнським мистецьким благодійним проектом «ART-Комбат» презентували серію немаркованих художніх конвертів із репродукціями картин учасників АТО.

Ще навесні цього року десять демобілізованих бійців АТО були запрошені на майстер-клас до професійного живописця Мар’яни Острогляд. Бійці, серед яких не було професійних художників, вперше стали перед мольбертом і взяли до рук палітру та пензлі.

Ініціатори проекту «ART-Комбат» навмисно уникали конкретних пропозицій та побажань бійцям стосовно жанрів і стилів виконання робіт, оскільки були наперед переконані, що картини тих, хто повернувся з війни, будуть насиченими та гостроемоційними. Адже всі роботи українських військових об'єднувала одна світла тема – любов до життя.

За словами ідеологів проекту «АРТ-Комбат», подібна арт-терапія стала основою комплексної Програми оздоровлення (реабілітації) ветеранів АТО та членів їх сімей. На радість всім поціновувачам мистецтва енергію війни вдалося спрямувати в енергію мистецтва. 

«Випуск Укрпоштою філателістичної продукції на таку тематику є дуже актуальним та важливим сьогодні, у нелегкі для нашої країни часи, – відзначає керівник Укрпошти Ігор Ткачук. – Конверти із зображеннями робіт наших бійців, викликають особливі відчуття патріотизму та гордості за наших хлопців-захисників. У такий спосіб Укрпошта намагається підтримати бійців та донести до кожного українця важливість та необхідність такої уваги та підтримки. Нехай ці конверти розлетяться з листами по всьому світу!».

О.Смоляр «Побачення», М.Султан «Чарівна осінь», Д.Горлач «Міст», О.Пасічний «Вечоріє», А.Танцюра «Пікнік в Гімалаях», А Губа «Повітряні кулі», С.Шиленко «Соняшники», Д.Горлач «Кольорові вітрила», О.Пасічний «Маки», С.Шиленко «Крим» – саме такі роботи українських воїнів зобразила Укрпошта на художніх конвертах.

Наразі конверти із репродукціями картин учасників АТО можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій країні.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/376210.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua