Заяви про патрулювання Широкіного спільно з ДНР є передвісником чергової здачі території, – «Самопоміч»

31 июл, 11:31

У «Самопомочі» вважають, що заяви заступника керівника головного командного центру Генштабу ЗСУ генерал-майора Олександра Розмазніна щодо спільного патрулювання Широкіного міліцейськими підрозділами України та ДНР свідчать про ризик чергової здачі українських територій окупантам.

Про це йдеться в заяві депутатської фракції Об’єднання «Самопоміч».

«З огляду на річний досвід проведення схожих заходів (спільного патрулювання, – ред.), ми вважаємо, що ці заяви є свідченням існування ризику чергового відступу українського війська та подальшої здачі українських територій окупантам», – йдеться у зверненні.

У «Самопомочі» нагадують минулорічний досвід діяльності спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування у донецькому аеропорту (ДАП) та Дебальцевому, який призвів до значних втрат.

«Тепер ми бачимо аналогічну ситуацію щодо Широкіного і закликаємо вчитися на вже зроблених помилках. Дуже дорогих помилках, які коштували життя та здоров'я багатьом нашим воїнам, а державі – захоплених територій», – зазначають у фракції.

З огляду на зазначений трагічний досвід депутати виступають категорично проти запровадження спільних з агресором патрулювань та спільного контролю за українською територією і пропонують президентові України разом віднайти той шлях, який допоможе досягти мирної мети без ризику втрати територій.

Крім того, фракція вимагає відповідей щодо оцінки ризиків захоплення російсько-терористичними військами території с. Широкіне та наявності відповідних засобів для захисту українських територій у разі поновлення бойових дій в цьому районі, а також щодо змісту останніх перемовин у нормандському форматі, коли було прийнято рішення залишити Широкіне.

У зверненні зазначається, що рік протистояння збройній агресії РФ показав достатньо трагічних уроків, щоб далі потурати ворогу на шкоду державним інтересам України.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/374006.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua